Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

Zarif, 11 Ocak’ta Ab Dışişleri Bakanları İle Buluşacak

İran, son günlerdeki protesto gösterileriyle gündemin ilk sıralarına tırmanırken, Dışişleri Bakanı Cevad Zarif 11 Ocak’ta Brüksel’de AB ile önemli bir toplantı gerçekleştirecek. Buluşmada Dış ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile İran nükleer antlaşmasına taraf olan üç AB ülkesi Almanya, Fransa ve İngiltere Dışişleri Bakanları yer alacak.

Federica Mogherini’nin ev sahipliğini yapacağı Brüksel’deki toplantının, ABD Başkanı Donald Trump’ın ağır eleştirilerde bulunduğu nükleer anlaşmasının uygulamasının gözden geçirileceği belirtiliyor. Görüşmelerin,  antlaşmanın “tam” olarak uygulanmaya devam edilmesini sağlamaya yönelik  önlemlerin çerçevesinde gerçekleşeceği ifade ediliyor.

Mehr Haber Ajansına göre, Tahran'da gazetecilere açıklamaları sırasında 11 Ocak’ta Brüksel’de Mogherini’nin daveti üzerine yapılacak toplantıya değinen İran Dışişleri Bakanı Zarif, Brüksel’deki görüşmelerin sadece antlaşmaya ilişkin konulara odaklanacağını belirterek, buluşmada İran’da son günlerde meydana gelen protesto gösterilerinin ele alınacağı söylentilerini ise reddetti

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.