Öne Çıkanlar deprem KENAN DOĞULU meclis gülben ergen Ebru Gündeş İrem Derici Hadise tarkan kıbrıs ambulans İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu çin

Zarif: DEAŞ Çökmek Üzere

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, “Terör örgütü DEAŞ çökmek üzere; bu terör örgütünün korku ve dehşet ile oluşan sözde hakimiyeti de artık ortadan kaldırılmıştır” dedi.

Yerli ve yabancı konukların katılımıyla İran’ın başkenti Tahran’da başlayan 2. Tahran Güvenlik Konferansı’nda konuşan Zarif, bu konferansın, Batı Asya bölgesinin tarihinin en zor dönemlerinden biriyle karşı karşıya olduğu koşullarda gerçekleşitiğini belirtti.

Zarif, “Bölgeyi büyük ve yıkıcı hasarlara uğratan aşırıcılık cereyanı mahvedilmenin eşiğinde iken bu eğilimin en korkutucu temsilcisi olan terör örgütü DEAŞ ise çökmek üzere; bu terör örgütünün korku ve dehşet ile oluşan sözde hakimiyeti de artık ortadan kaldırılmıştır” dedi.

Geçen 6 sene boyunca DEAŞ karşısında direnen Suriye ve Irak halkının, büyük zaferlere ulaştığını ifade eden Zarif, “Biz de tüm bu dönem süresince onların yanında yer aldığımızdan dolayı gayet mutluyuz” diye konuştu. 

Mehr haber ajansı, konferansa Türkiye de dahil Afganistan, Pakistan, Irak, Lübnan, Umman, İngiltere, İtalya, Danimarka, Tacikistan, İsveç, Suriye ve Avusturya gibi ülkelerden konuklar katıldığına dikkat çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.