Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi çukurova belediye başkanı soner çetin soner çetin

Zarif: İdlib ‘Teröristlerden Temizlenmeli’

Şam’ı ziyaret eden Suriye rejiminin destekçilerinden İran’ın Dışişleri Bakanı Cevad Zarif,  “İdlib gibi bölgeler teröristlerden temizlenerek asıl sahiplerine teslim edilmeli” dedi.

Cevad Zarif, Şam’da gazetecilere yaptığı açıklamada, “Suriye’de tüm gruplar birleşip ülkedeki imar sürecine katılmalı. Mülteciler evlerine geri dönmeli. Ayrıca İdlib gibi bölgeler teröristlerden temizlenerek asıl sahiplerine teslim edilmeli” dedi.

Mehr News’a göre, Zarif, “Düzenlenecek olan İran, Rusya ve Türkiye Üçlü Zirvesi’nde Suriyeli yetkililerle bu konular değerlendirilmeli. Siyasi yollarla Suriye’ye nihai çözüm bulma çabası da gündemde olacak” şeklinde konuştu.

Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması gereğini vurgulayan Zarif, “Suriye halkını zor duruma düşürmeyi amaçlayan emperyalizm ve şiddet yanlısı güçlerine karşı İslami direniş güçlerinin elde ettiği zafer ile emperyalist eylemlerinin yenilgiye uğraması şu anda dünyada bahsediliyor” sözlerini de kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.