Öne Çıkanlar azerbaycan Kent diyarbakır pkk Ayyuka eNBE akbank bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istanbul çin

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılının İlk Yarıyılı Yarın Sona Eriyor

2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk yarısı yarın sona erecek, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci karne alacak. Okullar 5 Şubat Pazartesi günü tekrar açılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı 2017-2018 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine göre, 18 Eylül 2017’de başlayan birinci dönem yarın sona erecek, yaklaşık 18 milyon öğrenci karne alacak. 5 Şubat Pazartesi günü ise yarıyıl tatili sona erecek, ders zili çalacak.

5 Şubat Pazartesi başlayacak ikinci dönem 8 Haziran Cuma günü sona erecek. 2018-2019 eğitim öğretim yılı ise 17 Eylül Pazartesi başlayacak.

İkinci Dönem Sınavlar

Değişen sistemin ardından bu yıl ilk kez uygulanacak 8. sınıf öğrencilerinin gireceği merkezi sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumları için yapılacak sınav, 2 Haziran Cumartesi günü gerçekleşecek.

5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencilerin gireceği İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) ise 3 Haziran Pazar günü yapılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.