Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan suriye Kent cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır Ayyuka eNBE akbank türkiye terörist

“2019 Yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri” Sahiplerini Bulacak

Yükseköğretime kaliteli erişilebilirlik bağlamında engelli öğrencilere yönelik sunulan hizmetlerin var olan durumunu ve iyi uygulama örneklerini ortaya koyarak geleceğe dönük neler yapılabileceğini tartışmak amacıyla, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve YÖK Başkanı Saraç'ın katılımıyla YÖK’te “Yükseköğretimde Engelsiz Ufuklar Çalıştayı” düzenlenecek.

Çalıştayın açılışında gerçekleştirilecek olan ödül töreninde “2019 yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri”ni almaya hak kazanan üniversite ve kişilere ödülleri verilecek. 

“Yeni YÖK” olarak, “Engelsiz Erişim” ve “Engelsiz Eğitim” sloganları ile yükseköğretim kurumlarımızda engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratılması ve iyi uygulamaların yaygınlaştırılması için yapılan çalışmalara devam ediyor. 

Yükseköğretim Kurulundan yapılan açıklamada; Yeni YÖK” olarak, “Engelsiz Erişim” ve “Engelsiz Eğitim” sloganları ile yükseköğretim kurumlarımızda engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratılması ve iyi uygulamaların yaygınlaştırılması için yapılan çalışmalara devam ediyor. Bu kapsamda ilk olarak 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde mekânsal erişebilirlik konusunda “Engelsiz Erişim Çalıştayı” gerçekleştirilmiştir. Ayrıca geçtiğimiz yıl düzenlenen Engelsiz Eğitim Çalıştayında “Engelsiz Üniversite Ödülleri” ilk kez verilmiştir.

“Yükseköğretimde Engelsiz Ufuklar Çalıştayı” düzenlenecek

Yükseköğretime kaliteli erişilebilirlik bağlamında engelli öğrencilere yönelik sunulan hizmetlerin var olan durumunu ve iyi uygulama örneklerini ortaya koyarak geleceğe dönük neler yapılabileceğini tartışmak amacıyla YÖK’te “Yükseköğretimde Engelsiz Ufuklar Çalıştayı” düzenlenecektir. Çalıştayın açılışında gerçekleştirilecek olan ödül töreninde “2019 yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri”ni almaya hak kazanan üniversite ve kişilere ödülleri verilecektir.

Bu yıl, engelli bireylere yönelik katkılarından dolayı Engelsiz Üniversite Ödülleri-Bireysel Ödüller kategorisinde “Engelli Dostu Ödülleri”nin de sahiplerini bulacağı ödül törenine; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç başta olmak üzere YÖK Yürütme Kurulu Üyesi ve Engelli Öğrenci Çalışma Grubu Yürütücüsü Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, YÖK Üyeleri, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yetkililer, Rektörler ve üniversitelerdeki Engelli Öğrenci Birim Sorumluları katılacaktır." denildi. 
 
“2019 yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri” sahiplerini bulacak

Çalıştayın başlangıcında gerçekleştirilecek olan törenle “2019 yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri”ni almaya hak kazananlar kamuoyuna ilk kez açıklanarak, ödülleri takdim edilecektir. Bayrak ödülleri ve Engelsiz Program Nişanı yükseköğretim kurumlarına, Engelli Dostu Ödülleri ise bireysel ödüller kategorisinde kişilere verilecektir.

- Engelli öğrencilerin sorunlarının çözümü için teşvik edici çalışmalar ve projeler gerçekleştirmiş yükseköğretim kurumlarına “mekanda erişebilirlik”, “eğitimde erişebilirlik” ve “sosyo-kültürel faaliyetlerde erişebilirlik” olmak üzere 3 kategoride  “Bayrak ödülleri,

- Programlarını farklı engelli gruplarına erişilebilir kılan üniversitelerin ilgili programlarına  “Engelsiz Program Nişanı”

- Engelli bireylere yönelik katkılarından dolayı Bireysel Ödüller kategorisinde “Engelli Dostu Ödülleri”  verilecektir.

“Yükseköğretimde Engelsiz Programlar” ve “Yükseköğretim Programlarının Engelli Öğrencilere Uyarlanması” başlıklı iki ayrı panelin düzenleneceği çalıştay boyunca Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hıdır Karaduman’ın  “Görme Engellilerin Eğitimi ve Toplumsal Katılımı İçin Üç Boyutlu Yazıcıların Kullanımı” ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Yusuf Emre Mercan’ın Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Türe eşliğinde “Engelsiz Sanat” başlıklı sergileri de yer alacak.

Anahtar Kelimeler:
Yök
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.