Öne Çıkanlar deprem azerbaycan KENAN DOĞULU meclis zorlu psm demet akalın Aleyna Tilki gülben ergen Sertab Erener ermenistan tarkan Ebru Gündeş

AES Genel Başkanı Öğretici: “MEB Görevde Yükselmelerde Ehliyet Ve Liyakati Esas Almalıdır”

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Sayıştay’ın yayınladığı MEB 2019 Denetleme Raporu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Paydaşların katkısıyla ehliyet ve liyakatin esas alınacağı görevde yükselme yönetmeliğinin hazırlanması ve uygulanması gerektiğini belirtti.

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Öğretici yaptığı yazılı açıklamada; "Sayıştay’ın Milli Eğitim Bakanlığı 2019 Yılı Denetleme Raporu’na göre 2018-2019 yıllarında atanan 127  ilçe milli eğitim müdürünün sadece 38’inin (%30’unun) bahse konu kadroya atanabilmek için gerekli şartları taşıdığı tespit edilmiştir. MEB kendi yayınladığı yönetmeliğe uymamış ve gerekli şartları taşımayan kişileri ilçe milli eğitim müdürü olarak asaleten atamıştır. Her defasında dile getirdiğimiz ehliyet ve liyakat sorunu Sayıştay’ın raporlarında da yerini almıştır. MEB sadece ilçe milli eğitim müdürlükleri için değil tüm alanlarda ehliyet ve liyakati esas alacak görevde yükselme yönetmeliğini paydaşlarla birlikte hazırlamalı ve uygulamalıdır." dedi. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.