Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist MSB gündem başlıkları enflasyon gündem özeti CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

Altıncı YÖKDİL Sınav Tarihi Belli Oldu

Altıncı YÖKDİL Sınavı'nın yapılacağı tarih ve başvuru tarihleri belli oldu. Altıncı YÖKDİL Sınavı, 10 Mart 2019 Pazar günü yapılacak.

Yükseköğretim Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre, 10 Mart 2019 Pazar günü saat : 14.00'de yapılacak tek oturum halinde gerçekleştirilecek YÖKDİL sınavı için başvurular 30 Ocak 2019–8 Şubat 2019 tarihleri arasında yapılacak, Başvurular, elektronik ortamda yokdil.yok.gov.tr internet adresi üzerinden alınacak, Sınav, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında İngilizce, Almanca Arapça ve Fransızca dillerinde yapılacak.

Altıncı YÖKDİL Sınavına; yükseköğretim kurumlarımızda lisansüstü eğitim; TUS, DUS, EUS ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik kadro başvuruları ve akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.