Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli galatasaray Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener vakıfbank ak parti ankara chp Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu EMİNE ERDOĞAN

Bakan Selçuk, "Salgın Dönemi De Gösterdi Ki Mesleki Eğitim Kurumları, Türk Eğitim Sisteminin Can Damarıdır”

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sivas'ta "Yapımı Tamamlanan Eğitim Tesislerinin Açılış Töreni"ne katıldı. İlde 18 eğitim yatırımı ve 133 dersliğin açılışını gerçekleştiren Bakan Selçuk, "Salgın dönemi de gösterdi ki mesleki eğitim kurumları, Türk eğitim sisteminin can damarıdır ve üretimin, ekonomiyle bağlantının, demokrasiyle istihdamla bağlantının da merkezi konumundadır, hüviyetindedir. Bunu da küresel salgın döneminde ispat etmiş olmanın sevincini yaşayarak görüyoruz." diye konuştu.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen eğitim tesislerinin toplu açılışını gerçekleştirdi. 18 eğitim yatırımı ve 133 dersliğin  açılışını gerçekleştirmekten mutlu olduklarını dile getiren Selçuk, Sivas'ın eğitim yatırımları açısından müthiş bir performansı olduğunu belirterek bu performansla beraber kentin eğitimde başarı hikâyesini çok daha ileri noktalara götürdüğünü vurguladı. Selçuk, "Yüzyıllardır üzerinde yaşadığımız bu topraklarda Sivas'ın eğitime katkısının çok ayrı, çok özel bir hususiyetinin olduğunu, olacağını biliyoruz. Bugünü yarınlara taşıyacak olan çocuklarımız ve öğretmenlerimize böyle güzel müesseseler oluşturmaktan da kıvanç duyuyoruz." dedi.

"Mesleki Eğitim Kurumları, Türk Eğitim Sisteminin Can Damarıdır"

Selçuk, açılışı yapılan eğitim yatırımlarıyla çocukların yaradılışında kendilerine bahşedilen potansiyeli çok daha ileri safhalara taşıyabilmeleri için ortamlar hazırlamayı hedeflediklerini belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Atölyelerden birçok binadaki büyük atölyelere, tasarım beceriyle ilgili odalara kadar hepsini hayata geçiriyoruz. Öğretmenlerimiz için çok daha verimli çalışma ortamları hazırlamak maksadıyla da yeni nesil öğretmen odaları inşa ediyoruz ve bundan da büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Böylece eğitime daha fazla değer katmayı ve eğitimin oluşturacağı katma değeri yükseltmeyi hedefliyoruz. Bugün dünyanın gittiği yöne doğru baktığımızda aslında bilimin merkeze alındığı, ahlak telakisine dayalı bir anlayışın giderek daha hâkim olması gerekiyor. Robotik kodlama, kodlama ve otomasyon, siber uzay gibi çok yeni kavramların artık eğitimin sıradan bir meselesi hâline gelmesinin söz konusu olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Biz bu dönemde çocuklarımıza seçenekler sunmak istiyoruz. Burada, 2000'li yılların başından beri yapılagelen mesleki eğitim yatırımlarının artık doruklara çıktığı bir noktadayız. Salgın dönemi de gösterdi ki mesleki eğitim kurumları, Türk eğitim sisteminin can damarıdır ve üretimin; ekonomiyle, demokrasiyle, istihdamla bağlantının da merkezi konumundadır, hüviyetindedir. Bunu da küresel salgın döneminde ispat etmiş olmanın sevincini yaşayarak görüyoruz."

Çocukların organize sanayi bölgesindeki bu okullarda, meslek liselerinin içinde, atölyelerde üreterek mutlu olmaları ve meslek edinmeleri için fırsatlar oluşturduklarını dile getiren Selçuk, Sivas'ın eğitim yatırımları noktasında belli bir doyuma gelindiğini işaret etti. İhtiyaçların bitmediğini ifade eden Bakan Selçuk, kalite ve standartların yükseltilmesi noktasında da çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

Önceki dönemlerde yapılan yatırımların üzerine ekleyerek Sivas'ı, bayrağı en yükseklere taşıyan bir eğitim sistemine kavuşturmak için ellerinden geleni fazlasıyla yaptıklarını belirten Selçuk, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bakan Selçuk ve beraberindekiler, daha sonra ilçelere canlı konferans yöntemiyle bağlanarak eğitim yatırımlarının toplu açılışını gerçekleştirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.