Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana fetö tüik abd tesk yunanistan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Bakan Selçuk: "Zorunlu Hizmet Affı Söz Konusu Değil"

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in ‘Zorunlu hizmet affı’ ile ilgili soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitimde süreklilik ve fırsat eşitliği düşüncesinden hareketle zorunlu hizmet affının getirilmesinin söz konusu olmadığını açıkladı.

EĞİTİMDE SÜREKLİLİK VE FIRSAT EŞİTLİĞİ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında öğretmen ihtiyacının daha yoğun olduğunu belirterek, zorunlu çalışma yükümlülüğünü yerine getirmek üzere buralara atanan öğretmenlerin, aynı eğitim kurumunda belli bir süre görev yapması sağlanarak eğitimde süreklilik ve fırsat eşitliği hedeflendiğini ifade etti.

BİR YERDE UZUN SÜRE GÖREV YAPAN ÖĞRETMENLERİN ÖĞRENCİLERİ DAHA BAŞARILI

Bakan Selçuk, bu bağlamda, aynı eğitim kurumunda uzun süre görev yapan bir öğretmenin öğrencilerin başarısı üzerinde olumlu bir etki yapacağının düşünüldüğünü vurguladı.

Bakan Selçuk, “Bununla birlikte hizmet yükümlüsü öğretmenler bulundukları il içindeki zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarına yer değiştirme isteğinde bulunabilmektedirler” açıklamasında bulundu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.