Öne Çıkanlar çukurova belediyesi medicana Goggle çin fransa Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva Opr. Dr. Şehvar Nefesoğlu 2023 yılı aralık ayına ilişkin İnşaat maliyet endeksi Ltd. finansal sonuçları Leningrad 19 Ocak 2024 Gündem Özeti 27 Aralık 2023 Gündem Özeti

Bakan Yılmaz: 57 Ders Kitabı Düzeltilip Güncelleştirilecek

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz,  2016-2017 eğitim öğretim yılında okutulacak 57 adet ders kitabıyla alakalı yapılan düzeltme ve güncelleme önerilerinin Talim ve Terbiye Kurulunca değerlendirildiğini ve uygun bulunduğunu bildirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliğinin 23’üncü maddenin 3’üncü fıkrasındaki "İlgili hizmet birimi, yayınevi veya tüzel kişiler ya da şahıslar tarafından yapılan hata tespitleri ve güncelleme ihtiyaçları Başkanlıkça değerlendirilir. Uygun bulunan hata tespitleri ve güncelleme ihtiyaçları Başkanlıkça belirtilen süre içinde düzeltilmek üzere başvuru sahibine gönderilir" hükmü kapsamında yapılan güncellemelere dair işlemlerin sürekli olarak yapıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Bu çerçevede 2016-2017 eğitim öğretim yılında okutulacak 57 adet ders kitabıyla alakalı yapılan düzeltme ve güncelleme önerileri Talim ve Terbiye Kurulunca değerlendirilmiş ve uygun bulunmuştur. Ayrıca Bakanlığımız tarafından ders kitapları satın alınması ihaleleri 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19'uncu maddesi gereği açık ihale usulü ile gerçekleştirilmiştir.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.