Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

Bakan Yılmaz: Bu Yıl TEOG Sınavı Olmayacak

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Bu sene TEOG yapılmayacak” dedi. Bakan Yılmaz, TEOG yerine getirilecek uygulama için ise “Üzerinde bakanlığımız çalışma yapıyor. Bakanlar Kurulu’muzda sunacağız, çıkan kararı da milletimizin bilgisine sunacağız. Özü şu hiç kimsenin kaygılanmasına gerek yok daha iyiye gidiyoruz” dedi.

Bakan Yılmaz, TEOG tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bu sene TEOG’un uygulanmayacağını belirten Yılmaz, TEOG yerine getirilecek uygulama için ise bakanlığın çalışmalar yaptığını, Bakanlar Kurulu’na söz konusu çalışmaların sunulacağını açıkladı.

Bakan Yılmaz, yapılan uygulamalara itirazlar yapıldıktan sonra ‘herhalde gereksiz yere itiraz etmişiz’ denildiğini belirterek, “TEOG’un kaldırılmasına karar verildi. TEOG’un kaldırılması da Türkiye’nin önünün açılması. Evlatlarımızı yarış atı konumuna koyduk yani. İnanın evlatlarımız büyüyor, büyüdüğünü fark edemiyorsunuz. Etüt merkezleri ne kadar arttı değil mi? Sırf TEOG’dan dolayı arttı. Dolayısıyla da daha çocukluktan başlayarak evladınızın yarış atı konumuna gelmesini hangi anne-baba ister. Biraz sevin biraz sayın, biraz ailesiyle kalsın, kardeşleriyle kalsın” diye konuştu.

-“HİÇ KİMSENİN KAYGILANMASINA GEREK YOK”-

“Son sözümüz şu, bize güvenin, niyetimiz halis. Türkiye’yi hep beraber 21. Yüzyıla taşıyacağız. Bu sene TEOG yapılmayacak” diyen Yılmaz, TEOG yerine getirilecek uygulamaya ilişkin ise şunları söyledi:

“Üzerinde bakanlığımız çalışma yapıyor. Bakanlar Kurulu’muzda sunacağız, çıkan kararı da milletimizin bilgisine sunacağız. Özü şu hiç kimsenin kaygılanmasına gerek yok daha iyiye gidiyoruz.

Finlandiya eğitimde bir değişiklik yaptığı zaman mutlak doğruymuş gibi herkes Finlandiya’nın tarifesini istiyor da eğitimle ilgili biz değişiklik yaptığımız zaman herkes kaygı duymaya başlıyor. Türkiye’ye bir bakın geçmişten daha iyiye gitmiyor muyuz? Türkiye geçmişten daha iyiyse bugün, hiç şüpheniz olmasın yarın da bugünden daha iyi olacaktır. Biz bunu beşeri sermayemizle yapıyoruz. Beşeri sermayenin değerli nitelikli olması ancak eğitimle mümkündür.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.