Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit adana tesk Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener yunanistan esnaf

Bakan Yılmaz'dan Sözleşmeli Öğretmenlik Ve Mülakat Açıklaması

Mili Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, memleketi Sivas'ta Hizmet-İş Sendikası Sivas Şubesi'ni ziyareti sırasında sözleşmeli öğretmenlik ve mülakatların kaldırılacağına dair iddialara yanıt verdi. Yılmaz, "Ben böyle bir açıklama yapmadım. Sözleşmeli öğretmenlik ve mülakat uygulaması devam edecek" dedi.
 
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Ramazan Bayramı ziyaretleri kapsamında geldiği memleketi Sivas'ta Hizmet-İş Sendikası Sivas Şubesi'ni ziyaret etti. Bakan Yılmaz, sözleşmeli öğretmenliğin ve mülakatların kaldırılacağına yönelik söylenenlerin doğru olmadığını açıkladı. Sözleşmeli öğretmenliğin ve mülakatların kaldırılacağı yönündeki soruya Yılmaz, "Hayır ben hiç böyle bir açıklama yapmadım. Bakanlığımda da kimse böyle bir açıklama yapmadı. Ama birileri kalksın diyor” cevabını verdi.

Bakanlık Mülakatlar “Nasıl Herkesi İkna Eder Şekilde Yapılır”a Çalışıyor

Sağlık Bakanlığında da sözleşmeli sağlık personeli alımı uygulaması başlatıldığını hatırlatan Yılmaz, böyle bir şeyi kaldırmayı düşünmediklerini kaydetti. Aksine ‘Daha objektif kriterlerle nasıl herkesi ikna eder şekilde yapılır’ o doğrultuda Başbakan’ın talimatı olduğunu ve ona çalıştıklarını aktaran Yılmaz, “Sözleşmeli öğretmenlik uygulaması devam edecektir. Üzerinde durduğumuz konu bu sözleşmelinin daha objektif kriterler içinde mülakat bölümünün yapılması için de Başbakanımızın talimatı var. Sözleşmeli öğretmen uygulaması devam edecek" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, "Allah Bir Daha 2 Temmuz'u Göstermesin"

2 Temmuz 1993'de yaşanan Madımak Olaylarının yıldönümünün yaklaşması üzerine de açıklamalarda bulunan Yılmaz, "Allah bir daha 2 Temmuz'u göstermesin” yönünde dua etti. Türkiye'nin gücünün birliğinden, beraberliğinden, kardeşliğinden geçtiğini belirten Yılmaz, 80 milyon Türkiye'nin birlik beraberlik için de olduğu zaman bu ülke üzerinde plan yapmak isteyenlerin, bu ülkeyi aksatmak isteyenlerin hiçbirinin amacına ulaşamayacağını aktardı. Yılmaz, “Ben 2 Temmuz'da hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. O olaydan dolayı da mağdur olanların da Allah yardımcıları olsun diyorum. Biz bir olursak, beraber olursak, kardeş olursak Türkiye'yi daha aydınlık yarınlara ulaştıracağız. İnşallah bir daha böyle 2 Temmuzlar Türkiye'nin ve dünyanın hiçbir yerinde yaşanmasın diyoruz" cümleleriyle konuşmasını sonlandırdı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.