Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi operasyon

Başbakan Yıldırım: 500 Civarında Engelli Öğretmen Ataması Yapacağız

Başbakan Binali Yıldırım, “Önümüzdeki sene içerisinde yine 500 civarında engelli öğretmen ataması gerçekleştireceğiz” dedi. 

Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle 81 ilden gelen öğretmenleri kabul etti. Yıldırım, eğitim sisteminin kalkınma hedeflerine ve hızına uygun bir şekilde geliştirilmesi gerektiğini ifade ederek, “Hükümet olarak, Bakanlık olarak burada bizlerin üzerine düşen önemli görevler vardır. Sizin için uygun eğitim alanlarını, fırsatlarını oluşturmak bizim görevimizdir. Sizler de geleceğimizin garantisi olan yeni nesilleri en güzel şekilde yetiştireceksiniz. Bu bilinçle göreve geldiğimiz ilk andan itibaren eğitimi en öncelikli alan olarak belirledik ve bunun için de eğitim bütçesini diğer bütün bakanlıkların bütçesinin üzerine çıkardık, birinci sıraya aldık” diye konuştu.

ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASI

Yıldırım, geçen 15 yılda 584 bin 288 yeni öğretmen, 4 bin 522 engelli öğretmen ataması yapıldığını belirterek, “Önümüzdeki sene içerisinde de yine 500 civarında engelli öğretmen ataması gerçekleştireceğiz, senenin ilk aylarında” dedi.

“2019 SONUNDA TEKLİ EĞİTİME GEÇECEĞİZ”

Yıldırım, eğitim sistemiyle ilgili iddialı bir karar aldıklarını belirterek, “2019 senesinin sonunda bütün okullarımızda tekli eğitime geçeceğiz. Bu iddialı bir karar hatta şu müjdeyi de verebilirim bazı illerimizde şimdiden geçmeler oldu. Bu kapsamda tekli öğretime geçmek için 58 bin yeni dersliğe ihtiyacımız var” dedi.

“İHTİYACIMIZ OLAN UMUT AŞILAYAN ÖĞRETMENLER”

Eşi Semiha Yıldırım'ın öğretmenlik yıllarına ve kendi anılarına da konuşmasında yer veren Yıldırım, “İhtiyacımız olan şey ‘senden bir şey olmaz’ diyerek karamsarlık aşılayan değil, Urfalı Aysel öğretmen gibi ‘sizler dünyayı daha güzel hale getireceksiniz’ diyerek umut aşılayan öğretmenlerimizdir” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.