Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı suriye

“Çocuklarımızın Başarısı Sevinci, Mutluluğu Bizim İçin Asıl Karne”

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Gölbaşı İlkokulu´nda 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Yarıyıl Karne Dağıtım Töreni´ne katıldı. ”Öğrencilere hitap eden Bakan Selçuk, "Karne hepimizin karnesi. Çocuklarımızın başarısı sevinci, mutluluğu bizim için asıl karne. O yüzden de hepinize mutluluklar, başarılar diliyorum. Ülkemiz için çok güzel şeyler yapacağız." değerlendirmesini yaptı. 

Tatilde tamamen boş durmanın doğru olmadığının altını çizen Selçuk, "Yeni şeyler yapmanız lazım. Büyüklerinizi, babaannelerinizi, anneannelerinizi ziyaret edin, hastalar varsa onlara hediyeler götürün, arkadaşlarınızla daha çok eğlenmeye çalışın, kitap okumayı ihmal etmeyin. İlla ödev yapmanız şart değil, ödevlerinizi yeterince yapıyorsunuz, artık başka ödevleriniz var. O ödevler neler? Arkadaşlarınıza daha çok yardım etmek, hayvanları daha çok korumak gibi şeylere daha çok ilgi gösterirseniz memnun olurum." diye konuştu.

İlk olarak 1. sınıfların karnelerini veren Bakan Selçuk, isimlerini okuyarak tek tek çağırdığı öğrencilere karnelerini takdim etti. Öğrencilere karnenin sağ tarafında davranış notlarının, sol tarafında ise ders notlarının bulunduğunu anlatan Selçuk, öğrencileri tebrik etti. Karnesi hakkında ne düşündüğünü soran Selçuk´a 1. sınıf öğrencisinin yanıtı, "Çok seviniyorum. Karnemi anneme, babama ve ağabeyime göstereceğim." şeklinde oldu.

Bakan Selçuk, daha sonra 4. sınıf öğrencilerinin de yarıyıl öncesi son dersine konuk olarak öğrencilere karne dağıttı. Öğrenciler, Selçuk´un "Tatil bittiğinde okula dönmek istiyor musunuz" şeklindeki sorusunu, "Okula dönmek istiyoruz." diye yanıtladı.

Öğrencilere, güzel, mutlu bir tatil dönemi dileyen Bakan Selçuk, "Sonra koşa koşa okula gelin." diye seslendi.

"Bakan´dan bir şey istiyor musunuz?" diye soran Selçuk´a bir öğrencinin yanıtı, "Sizi bir daha görmek." oldu. Selçuk, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen öğrenciyi de kırmadı. 

Tiyatroyu seven bir öğrenci ise Selçuk´tan hem bisiklet, hem de Hacivat-Karagöz oyunu istediğini söyledi. Bakan Selçuk da konuyla ilgileneceği sözünü verdi.

"Eğitim sadece okulların içinde olmuyor"

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Selçuk, bugün karne günü olduğundan tüm çocukların ve kendilerinin çok heyecanlı olduğunu ifade etti.

Tatili okulların kapandığı bir dönem olarak görmediğine işaret eden Selçuk, şöyle konuştu: "Eğitim sadece okulların içinde olmuyor, okulun dışında da evde de sokakta da sosyal medyada da her yerde eğitim var. Sadece farklı bir formatta eğitim devam ediyor. Çocuklarımıza muhakkak surette illa ödev yapmaları konusunda bir öneride bulunmak istemiyorum. Çünkü asıl ödevimiz hayatın kendisiyle ilgili. Çocuklarımızın doğayla olan ilişkilerinin artması bir ödevdir, büyüklerine hürmet etmesi, saygı duyması bir ödevdir, arkadaşlarına yardım etmesi bir ödevdir, hayvanlara daha çok destek sağlaması bir ödevdir. Yani bizim insanlaşma ödevimiz, insan olma ödevimiz var. Yoksa sadece belli derslerin ödevlerini yapmak gibi bir ödevden elbette söz etmiyoruz. O nedenle benim anne babalara önerim; çocuklarının bütünsel olarak gelişmelerine katkı sağlayacak her türlü fırsatı sağlamaları ve mümkün olduğu kadar büyüklerle akrabalarla arkadaşlarla doğayla baş başa olmaları için ortam oluşturmaları."

Çocukların tatilde de belli dersler konusunda zorlanması halinde ikinci döneme daha kötü gireceklerinin altını çizen Selçuk, "Her şeyin bir zamanı ve zemini var. O sebeple çocuklarımız için tatil boş durmak değil ama değişik farklı şeyler yapmaktır." değerlendirmesini yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.