Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Online İşlemler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “2, 3, 4, 8 Ve 12. Sınıflarda Da Yüz Yüze Eğitimi Başlatıyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Eğitimde daha önce okul öncesi ve 1. sınıflarda yüz yüze eğitimi sınırlı bir şekilde başlatmıştık. Diğer sınıflarda da uzakten eğitim yoluyla eğitim öğretime geçilmesini temin etmiştik. Bugün yüz yüze eğitiminin kapsamını genişletme kararı aldık. İlkokul 1. sınıfların yanı sıra 2,3,4 sınıflarda da yüz yüze eğitimi belirlenen kurallar çerçevesinde başlatıyoruz. Bunlara ilave olarak ortaokul 8. sınıf ve Lise 12. sınıflarda da yine belirlenen kurallara göre yüz yüze eğitime geçilecek." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eğitimde daha önce okul öncesi ve 1. sınıflarda yüz yüze eğitimi sınırlı bir şekilde başlatmıştık. Diğer sınıflarda da uzakten eğitim yoluyla eğitim öğretime geçilmesini temin etmiştik. Bugün yüz yüze eğitiminin kapsamını genişletme kararı aldık. İlkokul 1. sınıfların yanı sıra 2,3,4 sınıflarda da yüz yüze eğitimi belirlenen kurallar çerçevesinde başlatıyoruz. Bunlara ilave olarak ortaokul 8. sınıf ve Lise 12. sınıflarda da yine belirlenen kurallara göre yüz yüze eğitime geçilecek. Ayrıca özel eğitim okulları ile il hıfzısıhha kurullarının uygun bulduğu köy okullarında da yüz yüze eğitimin önünde herhangi bir engel olmadığı görülmüştür.  Diğer sınıflarla ilgili kararı gelişmelere bakarak önümüzdeki haftalarda vereceğiz. Okula gidecek evlatlarımızdan ricamız  annelerinin, babalarının ve tüm aile büyüklerinin sağlığı için temizlik, maske ve mesafa kurallarına sıkı bir şekilde riayet etmeleridir. Milli Eğitim Bakanlığımız uzaktan eğitim öğrencilerimizden bilgisayar ihtiyaçı olanlar için bir çalışma yürütüyor. İlk etapta 500.000 öğrencimize ücretsiz tablet bilgisayar vereceğimiz bir süreci başlattık. Önümüzdeki haftadan itibaren peyder pey bu tabletleri Milli Eğitim Bakanı olarak dağıtmaya başlıyoruz." dedi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.