Öne Çıkanlar istanbul galatasaray myk EMİNE ERDOĞAN cumhurbaşkanı Kuşadası Belediyesi Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha ak parti yasama Koç Holdingin 2023 yılı net karı dinlenme tesisleri suriye

Diş Hekimi Adayları Hacettepe’de Buluştu

Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin Bilimsel Araştırma Topluluğu (HÜDBAT) işbirliğinde gerçekleştirdiği uluslararası katılımlı ilk öğrenci kongresi, Türkiye’den ve dünyanın farklı ülkelerinden çok sayıda diş hekimliği öğrencisini bir araya getirdi. Katılımcı öğrenciler, iki gün süren Kongrede, güncel ve dijital diş hekimliği uygulamalarını içeren bilimsel konferansların yanında, diş hekimliğinde kullanılan yeni materyal ve ekipmanları inceleme ve deneme fırsatı buldular.


Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Fakültenin Bilimsel Araştırma Topluluğu’nun ortaklaşa düzenlediği 1. Uluslararası Diş Hekimliği Öğrenci Kongresi, Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Yerleşkesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. İki tam gün boyunca devam eden kongreye, Makedonya, Birleşik Arap Emirlikleri, Pakistan, Bahreyn Krallığı başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden ve Türkiye’nin farklı noktalarındaki diş hekimliği fakültelerinden öğrenciler katıldı. Bilimsel konferans ve sunumların yanında, çok sayıda firmanın açtığı stantlarla büyük bir fuar alanına dönüşen kongrede, katılımcı öğrenciler, diş hekimliğinde kullanılan yeni materyal ve ekipmanları doğrudan inceleme ve deneme fırsatı buldular. 


Diş Hekimliği alanındaki farklı disiplinlerden önde gelen isimlerin gerçekleştirdiği biri sosyal içerikli olmak üzere güncel ve dijital diş hekimliği uygulamalarını içeren sekiz bilimsel konferansın yanı sıra eş zamanlı olarak üç uygulamalı kurs ve iki workshop düzenlendi. Bunların dışında, tüm sunumların öğrenciler tarafından yapıldığı 23 sözlü, 38 poster sunumu yer aldı. Öğrencilerden bazıları kongrede, hem katılımcı hem araştırmacı vasfıyla yer alırken, kendilerine mentörlük eden hocalarının destekleri ile gerçekleştirdikleri araştırmaları poster veya sözlü bildiri olarak sundular. Kongrenin sonunda Bilimsel Değerlendirme Komitesi tarafından yapılan jüri değerlendirmesi ile poster ve sözlü sunumlara birincilik ikincilik ve üçüncülük ödülleri verildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.