Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın İrlandayı Avrupanın Bulut Merkezi Yapacak ClinicExpert Melatonin hormonu

Doçent Adaylarını Üniversitelerarası Kurul Denetleyecek

Yükseköğretim Kurulu, bilimsel araştırma ve yayın etiğine aykırılığın denetlenmesinin Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) tarafından yürütüleceğini duyurdu.

YÖK’ten yapılan açıklamada, Resmi Gazete’de dün yayımlanan Doçentlik Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hatırlatılarak, doçent adaylarının etik ihlallerine ilişkin iddiaların değerlendirme işlemlerinin bugüne kadar YÖK bünyesinde yapıldığı, yapılan değişiklikle bu işlemlerin artık ÜAK tarafından yürütüleceği belirtildi.

Açıklama şöyle devam etti:

“ÜAK, bilimsel araştırma ve yayın etiğine aykırılık iddiası hakkında gerekli işlemlerin yapılması için durumu belgeleriyle birlikte ilgili bilimsel araştırma ve yayın etiği komisyonuna gönderecektir.

Bilimsel araştırma ile yayın etiğine aykırılık iddialarını incelemek ve sonuçlandırmak amacıyla ÜAK bünyesinde, Fen ve Mühendislik Bilimleri, Sağlık ve Spor Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler ile Güzel Sanatlar alanlarından olmak üzere üç adet Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Komisyonu kurulacaktır. Bu komisyonların kuruluşu, çalışma usul ile esasları ÜAK tarafından belirlenecektir.”
 
Kayıt Yaptıramayan DGS’li Öğrencilere Müjde

Öte yandan, YÖK’ten yapılan açıklamaya göre, 2016 yılı Dikey Geçiş Sınavı kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan, ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden önlisans öğrencileri, bu durumlarını belgelemek kaydıyla 2016-2017 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2016 DGS’de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabilecek.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.