Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Kovid19 cumhurbaşkanı Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı bugünün gündemi CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ENGİN ALTAY ihracat Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş

Eğitim-İş'ten ÖSYM Başkanı Ömer Demir'e "İstifa" Çağrısı

Eğitim-İş, 2017-ÖSYS’de yapılan hataya ilişkin, “Bu hataları artık alışkanlık haline getirmiş ÖSYM’den hesap sorulmalı ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle de yargılanan ÖSYM Başkanı Ömer Demir, istifa etmelidir” açıklamasında bulundu.

Eğitim-İş sendikası ÖSYM’nin 2017-ÖSYS’de yaptığı hataya ilişkin bir açıklama yayımladı. Yerleştirme sonuçlarında yapılan puan hesabı hatasının düzeltilmesi ile bin 110 adayın yerleştiği bölümün değiştiğinin, bin 628 adayın bir okula yerleşememişken yerleşir duruma geldiğini ve bin 499 adayın da herhangi bir okula yerleşememiş hale getirildiğini anımsatan Eğitim-İş, ÖSYM’nin “hatasından” toplam 4 bin 237 kişiyi etkilediğinin altını çizdi.

“ÖSYM BU YILA 2 BÜYÜK HATAYI SIĞDIRMAYI BAŞARMIŞTIR”
“Ölçemeyen, Seçemeyen ve Yerleştiremeyen Merkez!” başlığı ile yayımlanan açıklamada şunlar kaydedildi:
“ÖSYM, son LYS’yi de yüzüne gözüne bulaştırmıştır. Her yıl vahim hatalarla gündeme gelen ÖSYM, bu yıla 2 büyük hatayı sığdırmayı başarmıştır. 11 Temmuz’da 2 milyon adayın puanlarını yanlış hesaplayarak sıralamayı değiştiren kurum, son hatasıyla bizi yanıltmamıştır.
ÖSYM’nin basın duyurusu her ne kadar “özür diliyoruz” cümlesiyle sonlansa da, maalesef bu özürler, ortadaki mağduriyetleri gidermemektedir. Bir devlet kurumu olan, güvenilirliğine zarar gelmemesi gereken, sorumluluk alanlarına dair faaliyetleri için bütçe sıkıntısı çekmeyen ve bu bütçeyi de yurttaşların vergisinden sağlayan ÖSYM, özür dileme lüksüne sahip değildir! Yıllar boyunca yarış atı gibi yarıştırılan, bir sınava odaklanan gençlerimizin umutları ve onları tüm imkanlarını seferber ederek geleceğe hazırlamaya çalışan ailelerinin umutları, temelinde matematik olan bu işlemlerde hata yapmayan, güvenilir, adil bir kurumu hak etmektedir. Eğitim-İş olarak altını çiziyoruz: Bu hataları artık alışkanlık haline getirmiş ÖSYM’den hesap sorulmalı ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle de yargılanan ÖSYM Başkanı Ömer Demir, istifa etmelidir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.