Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin tüik erdoğan Shanghai Astronomi Müzesi ORDU chp haberleri tesk genel başkanı bendevi palandöken fatih duruay David Dastmalchian rusya tamer hassan filmleri cumhurbaşkanı erdoğan

Ek Tercihler İçin Uzmanlar Uyarıyor

Üniversiteye yerleşemeyen adaylar için “Ek Tercih” süreci başlıyor. Öğrencilerin ve velilerin çabalarının boşa gitmemesi ve üniversitesiz bir yıl geçirmemeleri için bu dönemi çok daha dikkatli değerlendirmeleri ve ona göre tercih yapmaları gerekiyor.

“Türkiye’nin tercihine sen de katıl” parolasıyla yola çıkan İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ), tercih döneminde olduğu gibi ‘’Ek Tercih’’ maratonunda da Türkiye’nin dört bir yanında kurmuş olduğu tercih merkezleriyle 26-30 Ağustos arasında adayların en büyük yardımcısı ve destekçisi olacak.

KİMLER EK TERCİH YAPABİLİR?
Üniversite sınavında barajı geçmiş ya da sınavsız geçiş hakkı olan adaylardan tercih yapmayan ya da tercihleri sonucunda herhangi bir bölüme yerleşemeyen adaylar ek kontenjandan faydalanabilir. Bir bölüme yerleştirilmiş adaylar kayıt yaptırmasalar dahi ek tercihten faydalanamazlar. Ek tercihten hiçbir bölüme yerleşememiş ya da tercih hakkı olup tercih yapmamış adaylar faydalanabilir.

“ADAYLAR BÖLÜM TERCİHLERİNİ GÖZDEN GEÇİRMELİ”
İstanbul Aydın Üniversitesi Rehberlik Koordinatörü Sebahattin Kutlu, adayların ek tercih döneminde doğru bir yol izleyerek üniversitelere yerleşebileceklerinin altını çizerek “İlk tercih dönemine göre çok daha az adayın tercih yapacağı bu dönemde yerleşme şansı doğru bir tercih listesi ile hayli yüksek olacaktır. Bu dönemde adaylar hem bölüm tercihlerini gözden geçirmeli hem de üniversiteler hakkında detaylı bilgi almalılar. Daha önce bilgi sahibi olmadıkları bölümler hakkında eğitim ve kariyer olanaklarını değerlendirmeliler. Örneğin; lisans okumak isteyen ancak taban puan şartına takılan bir aday gireceği ön lisans programını DGS yolu ile istediği lisans programına devam edebilir. Bu konuda adaylara destek olmak, sorularını cevaplamak için İstanbul Aydın Üniversitesi olarak başta kampüsümüz olmak üzere, Türkiye’nin dört bir yanında tercih danışma merkezleri oluşturacağız.” dedi.

İLK 5 TERCİHE %30 BURS
Üniversite olarak öğrencilere birçok alanda sundukları imkanlara vurguda bulunan İAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hakkı Aydın “Akademik alanda, çift anadal, yandal olanakları, isteyen öğrenciler için bölüm değiştirme imkanı öğrencilerimize daha özgür bir alan sağlıyor. Her yıl olduğu gibi ilk 5 tercihte verdiğimiz yüzde 30 bursumuz da devam ediyor. Ulusal ve uluslararası alanda en çok tercih edilen vakıf üniversitesi olan İAÜ, Erasmus+, Farabi, Mevlana gibi değişim programları ile öğrencilerine çok rahat ulusal ve uluslararası değişim programlarına katılım deneyi sağlıyor. ‘Yerinde Uygulama’ sistemimiz sayesinde İAÜ öğrencileri, öğrencilik döneminde hayalini kurdukları staj imkanına kavuşuyorlar. Ayrıca 7/24 açık olan İAÜ Bilgi Merkezi kompleksinde öğrencilerimiz, ister bireysel isterlerse de toplu proje için her türlü bilimsel, fiziksel ve teknolojik imkana sahipler.” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.