Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan Hakkari HAVA HAREKATI kızılay operasyon başbakan binali yıldırım ekonomi haberleri

EKPSS Başvuruları Başladı

24 Nisan’da uygulanacak olan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) başvuruları başladı. Başvuru süresi 9 Mart’ta sona erecek. Sadece kuraya katılmak için başvuru yapacak adaylar için ise başvuru süresi 3 Mayıs’ta başlayacak, 16 Mayıs’ta sona erecek.

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” uyarınca Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) ÖSYM tarafından 24 Nisan’da saat 10.00’da uygulanacak. EKPSS sınavına girmesi gereken adaylar için başvuru süresi bugün başladı, 9 Mart’ta sona erecek. Sadece kuraya katılmak için başvuru yapacak adaylar için ise başvuru süresi 3 Mayıs’ta başlayacak, 16 Mayıs’ta sona erecek.

EKPSS’ye ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans veya lisans programlarından mezun olan veya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabilecek.  Birden fazla öğrenim düzeyinden mezun olan adaylar EKPSS’ye mezun oldukları en üst düzeyden başvuracak.

-KURA-

Kuraya ise; ilkokul, ortaokul, ilköğretim ile özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu olan veya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabilecekler. Bu adaylar sınava girmeyecek, sadece kuraya katılmak için başvuru yapacaklar.

Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu Öğrenim Belgesine sahip olanlar, Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu Eğitim Programı ile İş Okulu Eğitim Programı belgesine sahip olanlar, ortaöğretim düzeyinde 2016-EKPSS’ye başvurabilecekler.

“Özel Eğitim İş Uygulama Okulu Öğrenim Belgesi ”ne sahip olanlar, 2016- Kura’ya başvurabilecekler.

Adaylar, başvuru işlemi için ÖSYM Başvuru Merkezine gitmeden önce, aday ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü varsa ilçe görevlisi tarafından imzalanmış Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini edinmek zorundadır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünden Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini edinmeyen adayların ÖSYM Başvuru Merkezlerince başvuruları kesinlikle alınmayacak.

-BAŞVURU MERKEZLERİ-

Ortaöğretim Okulu Müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri EKPSS’de ÖSYM Başvuru Merkezi olarak görev yapacaklar. Başvuru Merkezleri başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alacaklar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.