Öne Çıkanlar Ebru Gündeş Ambulans Şoförü ankara istanbul e-5 Avrupa İçerisinde En Hızlı Büyüyen Sektördür 18 ekim mhp grup toplantısı Diş Mesleki Yeterlilik Belgesi Aranan 40 Meslek meclis başkanı laiklik açıklamaları yeşil türbe ambulans ted meclis

Filipinler ile Yükseköğretim Alanında İşbirliği

YÖK ile Filipinler Yükseköğretim Kurulu (CHED) arasında yükseköğretim alanında işbirliğini öngören mutabakat zaptı Manila'da imzalandı.

Filipinler Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu (CHED) Başkanı Dr. J. Prospero E. De Vera'nın resmi davetlisi olarak Manila'ya giden YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Rahmi Er, CHED Başkanı Dr. J. Prospero E. De Vera ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Yapılan görüşmeler sırasında iki ülkenin yükseköğretim alanında işbirliği yapması, üniversitelerinin ortak proje üretmelerinin ve çeşitli düzeylerde ortak diploma programları başlatmalarının desteklenmesi, diploma denklik süreçlerinin hızlandırılması ve YÖK'ün Filipinlerin Müslüman bölgesinde kurulu olan Mindanao State University'nin akademik kadrolarını oluşturmasına destek bağlamında çeşitli alanlarda doktora bursu tahsis etmesi hususlarında mutabık kalındı. Gerçekleştirilen görüşmelerde görüşülen bu hususlar çerçevesinde iki ülke arasında yükseköğretim alanında işbirliğini öngören mutabakat zaptını Türkiye adına YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Rahmi Er imzalarken, Filipinler adına ise CHED Başkanı Dr. J. Prospero E. De Vera imzaladı.

Bu görüşmeler sırasında benimsenen hususlar arasında ayrıca, Filipinler ile imzalanan Mutabakat Zaptının 2019-2023 yıllarına ilişkin uygulanmasına yönelik bir Uygulama Protokolünün hazırlanarak imzalanması da yer alıyor.

İmza töreninin ardından YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Rahmi Er, Manila'dan Marawi bölgesine geçerek, Mindanao State University'nin Marawi yerleşkesinde incelemelerde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Yök
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.