Öne Çıkanlar bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan terörist pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank

"Hacettepe 52. Akademik Yılını Coşkuyla Açtı"

Hacettepe Üniversitesi yeni akademik yılını; yöneticisi, akademik ve idari personeli, öğrencisi, mezunu ve emeklisinin katıldığı özel bir törenle açtı. Törende “Hacettepe Ödülleri” de sahiplerine takdim edildi.

Hacettepe Üniversitesi’nde 2018-2019 Akademik Yıl açılışı nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlendi. “Çimde Caz”konseriyle yeni eğitim ve öğretim yılına merhaba diyen Hacettepe, akademik yıl açılış törenini Anıtkabir ziyaretiyle başlattı.

REKTÖR ÖZEN’DEN ATA’YA SÖZ…

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen, Anıtkabir Özel Defteri’ne şöyle yazdı: “Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetin üzerine taşımak için huzurunda sana söz veriyoruz.”

Sıhhiye Yerleşkesi’nde, Şef Burak Tüzün yönetimindeki Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası’nın konseri ile devam eden törende, “Hacettepe Ödülleri”ni almaya hak kazanan bilim insanlarına daödülleri takdim edildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen, üniversitenin genel durumunu, sorunlarını ve geleceğe yönelik planlarını paylaştı.2017 yılında Hacettepe’nin, 10 araştırma üniversitesinden biri olarak ilan edildiğine dikkat çeken Özen, üniversitelerin toplumla olan ilişkisine de değindi. Rektör Özen, “Üniversitelerin, asli akademik görevlerinin dışında ülke ve tüm insanlık için de birçok sorumluluğu bulunuyor. Dünyada yükseköğrenimin gerekli olup olmadığı ve ülkelerin üniversiteleri finansal olarak destekleyip desteklememelerinin tartışıldığı, akademinin “elit” olarak görüldüğü çağımızda, bu konuların tekrar masaya yatırılması ve kendi özeleştirimizi yapmamız gerektiğine inanıyorum. Üniversitelerin topluma yeteri kadar dokunamamasının bu duruma kısmen de olsa sebep olduğunu göz ardı etmemeliyiz” diye konuştu.

“YÜKSEKÖĞRENİM, DEMOKRASİNİN EN ÖNEMLİ GÜVENCESİDİR”
Rektör Özen sözlerine şöyle devam etti:“Toplumu, nitelikli yükseköğrenimin kendilerinin sosyal düzeyi ve refahı için çok önemli bir gereksinim olduğu konusunda, çeşitli politika, söylem ve eylemlerle ikna etmeliyiz. Ayrıca nitelikli yükseköğrenimin, genç nesli yetiştirirken onlara verdiği hoşgörü, tartışma, ortak akıl gibi erdemler ile demokrasinin varlığının da en önemli güvencesi olduğunu topluma unutturmamalıyız.”

HACETTEPE ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ
Törende, Hacettepe Üniversitesi Bilim-Bilim Teşvik, Sanat Teşvik, Topluma Hizmet, Eğitime Katkı ve Aziz Sancar Onur Nişanı Fonu 2017 ödüllerini kapsayan “Hacettepe Ödülleri”, bilimsel ve sanatsal alanda yaptıkları çalışmalarla fark yaratan bilim insanlarına takdim edildi.


1992 yılından bu yana düzenlenen “Hacettepe Ödülleri”nin temel amacı, hangi üniversiteden olursa olsun araştırmacıların bilimsel çalışmalarını desteklemek, üstün niteliklerini ve başarılarını toplumla paylaşmak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.