Öne Çıkanlar Afrin Hakkari çin İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik ak parti pkk Übeyd Adıyaman 2018 Türkiye Pist Şampiyonası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Adalet Bakanı Abdülhamit Gül

"Hacettepe Nadir Hastalıklara Dikkat Çekiyor"

Hacettepe Üniversitesi 28 Şubat’ta düzenleyeceği etkinlikle, nadir hastalıklara dikkat çekerek hastaların sesi olmayı amaçlıyor.


28 Şubat Dünya Nadir Hastalıklar Günü kapsamında, Hacettepe Üniversitesi Genombilim ve Nadir Hastalıklar Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜGEN) tarafından “Hacettepe Üniversitesi Nadir Hastalıklar Günü” etkinliği gerçekleştirilecek.

Toplum genelinde nadir hastalıklara dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, Hacettepe Üniversitesi’nin bu hastalıklarla ilgili karşılaşılan zorluklara çok disiplinli yaklaşımını içeren paylaşımları yer alacak. 28 Şubat Perşembe günü Sıhhiye Yerleşkesi Kültür Merkezinde saat 9.30’da başlayacak etkinliğe, destek vermek isteyen herkes katılabilecek.

8 BİN FARKLI NADİR HASTALIK VAR

Dünya genelinde 400 milyondan fazla kişiyi etkileyip tıp literatürüne giren 8 bin farklı nadir hastalığın bulunduğunu belirten HÜGEN, sağlık hizmetleri açısından bakıldığında da nadir hastalıkların önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu bildirdi.

Nadir hastalıkların tanı ve tedavisine yönelik çalışmaların çok disiplinli olarak yürütüldüğü bir merkez olarak bilinen Hacettepe Üniversitesi; hasta aileleri, hasta dernekleri, politika yapıcılar ve sağlık çalışanları ile koordinasyon sağlayarak toplumda bu hastalıkların farkındalığının artırılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.