Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı suriye

"Hayat Boyu Öğrenen Mahalle" Uygulaması Başlıyor

"Hayat Boyu Öğrenen Mahalle" uygulamasıyla halk eğitimi merkezi kursları, her mahalleye taşınacak. Bu yıl İstanbul'da başlayacak pilot uygulama, 2021-2022 eğitim öğretim yılında tüm Türkiye'de hayata geçirilecek. Uygulama kapsamında ülke genelinde yaklaşık 32 bin mahallede seçilen en az bir okulda halk eğitimi kursları açılacağını duyuran Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 7'den 70'e tüm vatandaşları bu kurslara davet etti.

"Hayat Boyu Öğrenen Mahalle" uygulamasıyla istihdamı geliştirmek, nitelikli iş gücü oluşturarak ekonomiye katkıda bulunmak, kişilerin mesleklerindeki gelişmelerini yakından takip etmek hedefleniyor.

Hızla değişen dünyada vatandaşların gençliklerinde edindikleri bilgiler yanında yeni bilgilere de ihtiyaç duyduğunu belirten Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bireylerin kendilerini yenilemesinin hayat boyu eğitimle mümkün olduğunu ifade etti.

Uygulama kapsamında ülke genelinde yaklaşık 32 bin mahallede il ve ilçe millî eğitim müdürlükleri bünyesinde bir komisyon oluşturulacak. Komisyonda, mahalle sakinlerini temsilen muhtarlar da yer alacak. Resmî temel eğitim ve ortaöğretim okulları, kurs merkezi olarak belirlenecek.

"Hayat Boyu Öğrenen Mahalle" sloganıyla uygulamayı başlattıklarını dile getiren Bakan Selçuk, her mahalleden seçilen en az bir okulda, örgün eğitimi aksatmayacak şekilde halk eğitimi kursları açılacağını duyurdu. Selçuk, seçilen bu okulların halk eğitimi merkezlerinin şubesi niteliğinde olacağını belirterek şöyle devam etti:

"Türkiye'de her ilçede en az bir tane olmak üzere toplamda 995 halk eğitimi merkezi, 24 olgunlaşma enstitüsü ile 73 alanda 3636 kurs çeşidiyle faaliyetlerimize devam ediyoruz. Nüfus yoğunluğu fazla ve coğrafi açıdan büyük olan ilçelerimizdeki vatandaşlarımız, halk eğitimi merkezine ulaşım sorunu yaşayabiliyor. Kurslarımıza erişim sağlayamayan vatandaşlarımızın ihtiyaç, ilgi ve isteklerine öncelik verilerek "Hayat Boyu Öğrenen Mahalle" uygulamamızı İstanbul'dan başlatıyoruz. Önümüzdeki yıl tüm Türkiye'ye yaygınlaşacak proje ile 7'den 70'e tüm vatandaşlarımızı mahallelerde açacağımız kurslarımıza davet ediyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.