Hisarcıklıoğlu'ndan “24 Kasım Öğretmenler Günü” Kutlama Mesajı

TOBB ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Mütevelli Heyet Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “İyi yetişmiş, donanımlı öğretmenlerin yetiştireceği genç nesiller, toplumu medeniyet yarışında ileri götürecek gücümüzdür” dedi.

Hisarcıklıoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, eğitime yapılan yatırımın ve öğretmenlere verilen kıymetin asla karşılıksız kalmayacağını vurguladı.

Hisarcıklıoğlu mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Topluma şekil veren, yön verenlerin başında öğretmenlerimiz gelir. Çocuklarımızın başarısında, vasıflı bireyler olarak toplumda yer almasında en büyük pay onlarındır. Eğitime ve eğitimcilere yapılan yatırım asla zarar etmez. Yüzyıllar boyu bu bilinçle hareket eden toplumumuzda o nedenle öğretmenlik mesleği çok sevilmiş ve adeta kutsanmıştır. ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ anlayışını içselleştirmiş bir millet, eğitimi de öğretmenlerini de baş tacı eder.

Türk iş dünyasının temsilcisi olarak bizler de hep bu anlayışta olduk. Bu vizyondan hareketle TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’ni kurduk ve ülkemizin her köşesinde ilk ve orta öğretim kurumları yapılmasına yardımcı olduk. İyi biliyoruz ki; toplumların eğitime, eğitimcilerine verdiği kıymet onun uygarlık göstergesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın bu anlamlı gününü kutluyorum.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.