Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

İTÜ’de Paylaşımlı Bisiklet Uygulaması Dönemi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), bisikletin spor ve sağlık için önemi konusunda farkındalık yaratmak için kampüste “paylaşımlı bisiklet” uygulaması başlattı.

Sürdürülebilirlik ve çevre bilinci konusunda küresel farkındalık yaratan platformlardan biri olan GreenMetric tarafından Avrupa’nın 37’ncisi ve Türkiye’nin de en yeşil kampüsü seçilen İTÜ  Ayazağa Yerleşkesi’nde bisiklet kullanımı için yeni bir proje başlatıldı. “Paylaşımlı Bisiklet” adı altında gerçekleştirilen projeye göre, öğrenciler istasyon alanlarından bisiklet kiralayıp, herhangi bir paylaşımlı istasyon alanına bırakılabilecek. İstasyon lokasyonları, kampüsteki yaya ve araç dolaşım döngüsü dikkate alınarak belirlenecek. Paylaşımlı bisikletlerin üzerlerinde kilit sistemi de bulunuyor. İTÜ yönetimi bu uygulamayla yerleşke içerisinde yaşayan, çalışan ve öğrenim görenlerin hareketliliğinin artmasında bisikletin rolünün büyük olacağını kaydetti.

180 Bisiklet Müjdesi

Sağlık Bakanlığı tarafından verilen 180 bisiklet, kurulan sistemle paylaşımlı hale dönüştürülerek İTÜ’de öğrencilerin hizmetine sunulacak. Bisikletlerin 10 tanesi ise pedal destekli elektrikli bisiklete dönüştürülecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.