Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat abd

Kadir Has Üniversitesi Başarıdan Başarıya Koşuyor

2016-2017 Akademik yılında öğretim üyeleri ve öğrencileri birçok dalda ödül kazandı.

2016-2017 Akademik yılında Kadir Has Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri, spor, bilim, reklamcılık, tiyatro gibi birçok dalda ödül kazandılar.

2016-2017 Akademik Yılında Öğretim Üyeleri ve Öğrencileri Kazandığı Ödüller
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nihat Berker'e Türk Fizik Derneği 2017 Yılı Onur Ödülü verildi. Prof. Dr. Nihat Berker ayrıca Turkish Time Dergisi’nin gerçekleştirdiği ‘Bilime Yön Veren 100 Türk’ listesinde de yer alıyor.

53. Uluslararası Antalya Film Festivali ‘Altın Portakal’ ödül töreninde Sanat ve Tasarım Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunu Ecem Uzun, Yeşim Ustaoğlu'nun 'Tereddüt' filmindeki performansıyla 'en iyi kadın oyuncu' seçildi.

Açık Hava Reklamcılar Vakfı’nın düzenlediği A Awards Yarışması’nın Junior Kategorisi’nde her sene olduğu gibi bu sene de Kadir Has rüzgarı esti. Reklamcılık Bölümü öğrencileri birincilik ve ikincilik ödüllerinin yanı sıra, finale kalan işlerin sosyal medya üzerinden üniversiteli öğrenciler tarafından oylandığı Üniversiteler Ödülü'nün de sahibi oldu. Reklam Atölyesi öğrencileri BRANDMARKER Reklam Kategorisi’nde de birinci oldu.

Aydın Doğan Vakfı tarafından bu yıl 28’incisi düzenlenen Genç İletişimciler Yarışması Ödülleri’nde Reklam Film Senaryosu kategorisinde birinci ve ikinciliği kazanan Reklamcılık Bölümü öğrencileri; İnternet Reklamı kategorisinde üçüncülük elde etti.

Reklamcılık bölümü mezunlarından Eray Çankır, bu sene marka takımıyla birlikte Kristal Elma’dan 4 kristal, 1 gümüş, 2 bronz elma kazandı. Mezunlardan Semih Türkmen de Kristal Elma’dan 2 gümüş elma almaya hak kazandı.

 ‘Yutmak’ oyunuyla 21. Afife Tiyatro Ödülleri’nde “Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu” ödülünü Film ve Drama Bölümü yüksek lisans mezunu Merve Dizdar kazandı.

Dünya genelinden yaklaşık 3 bin başvurunun gerçekleştirildiği Uluslararası Altın Terazi Kısa Film Yarışması’nda ‘En İyi Film Ödülü’nü Kadir Has Üniversitesi Film ve Drama Bölümü öğrencisi Muaz Ramazan Güneş’in senaristliği ve yönetmenliğini yaptığı “Yumurta” filmi aldı.

Kadir Has Üniversitesi öğrencileri ve spor kulüpleri, 2016-2017 Akademik Yılı’nda spor dallarında bir çok ödül kazandı. 6. Haliç Dostluk Kupası Yarışı’nda bu yıl birinciliğe ulaşan ekip Kadir Has Kürek Takımı oldu.

Kadir Has Kürek Takımı, Türkiye Kürek Federasyonu tarafından düzenlenen Büyükler Türkiye Şampiyonası Yarışları’nda 3 kategoride birinci, 2 kategoride üçüncü olarak kupa sıralamasında birinci sıraya yükseldi ve Türkiye Şampiyonu oldu. Kürek Takımı son olarak her yıl düzenlenen 7. Vienna Nightrow Yarışları’nda güçlü rakiplerini geride bırakarak Avrupa ikincisi oldu.

Kadir Has Üniversitesi öğrencileri diğer spor dallarında da başarıdan başarıya koştu. İstanbul Üniversitelerarası Okçuluk Şampiyonası’nda Mert Dinçer birinci oldu.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Korfbol 1. Lig Türkiye Şampiyonası’nda Kadir Has Takımı birinci oldu ve süper lige çıktı.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Büyük Final Yüzme Türkiye Şampiyonası’nda Engin Yıldırım 200 ve 400 Metre Serbest yarışlarında Türkiye Şampiyonu oldu.

Ünivsporist Kadınlar Voleybol 1. Ligi’nde ise Kadir Has Takımı üçüncü oldu.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Squash Türkiye Şampiyonası’nda da Ergin Yörükoğlu Türkiye ikincisi oldu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.