Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası transfer TÜRKPA Saadet Alpago kimdir Muhbir filistin TürkiyeİşBankası shell amerika dbp siirt il başkanı Reşit Teymur amerika birleşik devletleri

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) hukuk fakültesi dekanlarıyla ikinci toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’da katıldı. Toplantıda konuşan YÖK Başkanı Yekta Saraç, birinci önceliklerinin eğitim öğretimde kalite çıtasını yükseltmek olduğunu kaydetti. Saraç, Kalite Kuruluna ilişkin şöyle konuştu:

“Yönetmeliğini yeni çıkardığımız Kalite Kurulu son yıllarda yükseköğretimde kalite adına atılan en önemli ve cesaretli adımdır. Bu adım aslında YÖK’ün kendi kararları ile vücut bulmuş olan eğitim öğretim ile ilgili hüküm vermeyi, karar alma süreçleri bakımından bağımsız çalışabilen bir Kurula devretmesi anlamına gelen önemli bir adımdır. Bu kurulun idari ve mali açıdan tam bağımsız bir Kurul olabilmesi için kanunla düzenlemesi gerekmektedir ve bu konudaki kanun teklifimizi de usule uygun olarak hükümete sunduk. YÖK, ilk defa, kendi yetkisini bir başka Kurumsal yapıya verilmesi için girişimde bulunmuştur.”

Saraç, geçen yıl yükseköğretim tarihinde ilk defa bazı alanlara özgü başarı sıralaması şartı getirildiğini, hukuk ve tıp programları için başlatılan bu uygulamanın, bu yıl da mühendislik ve mimarlık için uygulanacağını belirtti.

Bu düzenlemenin, kaliteyi önceleyen “girdi esaslı” bir düzenleme olduğunu belirten Saraç, bu kararın süreç ve çıktı esaslı düzenlemeler ile desteklenmesi gerektiğini ancak bu şekilde eğitim öğretimin niteliğinin yükseltileceğini kaydetti.

Hukuk öğretimindeki kontenjan, akademik insan kaynağındaki sayısal yetersizlik, lisansüstü burs olanaklarının genişletilmesi, öğretim elemanı dağılımındaki dengesizlik, felsefesiz hukuk öğretimi, felsefesiz hukuk öğretimi, hukuk öğretiminin meslek öğretimine indirgenmesi gibi sorunlara dikkat çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.