Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

KPSS ÖABT Sınavı Başladı

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınavı başladı. Adaylar 50 soruya 1 saat 15 dakikada yanıt verecek.

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınavı saat 10.15’te başladı. On binlerce adayın ter döktüğü sınav 75 dakika sürecek. Adaylar alan bilgisi testinden 40, alan eğitimi testinden ise 10 olmak üzere toplam 50 soruyu yanıtlandıracak. Adayların KPSS ÖABT’ye katılabilmeleri için KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve KPSS Eğitim Bilimleri oturumlarına katılmış olmaları gerekiyor. KPSS ÖABT oturumunda adaylar şu alanlarda sınav oluyor:

“Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (İngilizce), Rehber Öğretmen, Sınıf Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği”

Anahtar Kelimeler:
KPSSÖABT
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.