Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası transfer TÜRKPA Saadet Alpago kimdir Muhbir filistin TürkiyeİşBankası shell amerika dbp siirt il başkanı Reşit Teymur amerika birleşik devletleri

KPSS Ön Lisans Başvuruları Başladı

2018-KPSS Ön Lisans başvuruları bugün başladı. Başvurular 12 Eylül Çarşamba günü sona erecek.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden (ÖSYM) yapılan açıklamaya göre, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" ile “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar ile İlgili Usul ve Esaslar” hükümleri kapsamında 2018-KPSS Ön Lisans Sınavı, 4 Kasım 2018 tarihinde ön lisans düzeyinde yapılacak. Sınava başvuru işlemleri, 28 Ağustos 2018 - 12 Eylül 2018 tarihlerinde yapılacak.

DHBT 9 Aralık'ta

ÖSYM’nin açıklamasında Diyanet İşleri Başkanlığı’nda din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) 9 Aralık 2018 tarihinde, başvuru işlemlerinin ise 9-17 Ekim 2018 tarihinde yapılacağı da duyuruldu.

ÖSYM, adayların KPSS’ye katıldıkları öğrenim düzeyinde DHBT’ye katılmalarının zorunlu olduğunu belirterek, ön lisans düzeyinde DHBT’ye katılacak adayların da KPSS Ön Lisans Sınavına başvuru yapmaları ve ilgili sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna katılmalarının zorunlu olacağına dikkat çekti. 

Anahtar Kelimeler:
MebKPSS
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.