Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan kızılay operasyon başbakan binali yıldırım

LYS'de’ İlk 1000 “Boğaziçi” Dedi

LYS 2016 sınav sonuçlarına göre Boğaziçi Üniversitesi en iyi öğrencilerin tercihi olmaya devam ediyor. Sınav sonuçlarına göre tüm puan türlerinde ilk 1000’de yer alan öğrencilerden 670’i Boğaziçi Üniversitesi’ni tercih etti. Boğaziçi Üniversitesi’nin tüm bölümleri devlet üniversiteleri arasında yine en yüksek taban puana sahip oldu.

2016 LYS sonuçlarına göre DİL1 puan türü hariç olmak üzere tüm puan türlerinde ilk 100 sıralamasında yer alan öğrencilerin 45’i, ilk 250 sıralamasında yer alan öğrencilerin 135’i, ilk 500 sıralamasında yer alan öğrencilerin 265’i Boğaziçi Üniversitesi’ni tercih etti. Boğaziçi Üniversitesi’ne, bu yıl TÜBİTAK ve okul birincisi kontenjanı da dahil olmak üzere toplam 2.036 öğrenci yerleşti. Yerleşen bu öğrencilerin %60’ı ilk 5000 başarı sıralamasında yer aldı.
Bu yılın sonuçları 2015 yılının ilk 1000 dağılımı ile karşılaştırıldığında ilk 1000’de yerleşen öğrencilerin sayısında artış olduğu gözlendi. Boğaziçi Üniversitesi’nin ilk 1000’den aldığı öğrenci sayısının düzenli olarak artmakta olduğu belirtilirken, bu sayının bir önceki seneyle karşılaştırıldığında 667’den 670’e yükseldiği söylendi.
MF puan türünde ilk 1000’de yer alan her 5 öğrenciden biri, TM puan türünde de ilk 1000’de yer alan her 4 öğrenciden biri Boğaziçi Üniversitesi’ni tercih etti.

En yüksek taban puan Boğaziçi’nde
2016 LYS sonuçlarına göre devlet ve vakıf üniversiteleri arasında 33 bölümünün 22’si taban puan sıralamasında birinci sırada yer alan Boğaziçi Üniversitesi’nin tüm bölümleri devlet üniversiteleri arasında en yüksek taban puana sahip oldu.
Boğaziçi Üniversitesi’ni kazanan öğrencilerin %49’unun birinci tercihine, %20’sinin ikinci tercihine, %12’sinin ise üçüncü tercihine yerleştiği; bir diğer ifadeyle Boğaziçi Üniversitesi’ne yerleşen öğrencilerin çoğunluğunun ilk tercihine yazdığı bölüme yerleşmiş olduğu görüldü.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.