Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd tesk adana yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

LYS Maratonu Sona Erdi

 Lisans Yerleştirme Sınavı bugün Saat 12 itibari ile sona erdi. Maratonun son gününde LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya )sınavları gerçekleştirildi. Adaylar sınav sorularını bugün 21.00 itibari ile ÖSYM’ nin sitesinden görebilecek.

Adaylar bu yıl soruların tamamını görebilecek. Kamuoyu ile yalnızca yüzde 20 si paylaşılacak.
LYS sonuçları 11 Temmuz 2017 de Öğrenci, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)' nin internet sitesinden açıklanacak.Yükseöğretim Kurulu (YÖK) sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, temmuz ayı içerisinde üniversite tercihlerinin yapılacağını, ağustos ayında ise kazanılan üniversitelere kayıt yapılacağını açıkladı.

2014-2015 eğitim öğretim döneminde 32 devlet üniversitesinde başlatılan elektronik kayıt (e-kayıt) uygulaması bu yıl devlete ait bütün yükseköğretim kurumlarında uygulamaya geçecek. Bu kapsamda, 2017-2018 eğitim öğretim döneminde devlet üniversitelerine yerleşen bütün öğrenciler, dilerlerse elektronik kayıt (e-kayıt) işlemlerini, üniersiteye gitmeden internet üzerinden yapabilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.