Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis

LYS Sonuçları Açıklandı

Liseye Geçiş Sınavı (LYS) sonuçları, saat 10.00 itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesi üzerinden erişime açıldı.

MEB’den yapılan açıklamada, “2019 Yılı Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav sonuç bilgileri http://sonuc.meb.gov.tr adresinden yayınlanacaktır” denildi.

Öğrencilerin Cinsiyetlerine Göre Doğru Cevap Sayısı Ortalamaları

Akademik başarıyı ölçmeyi amaçlayan ulusal ve uluslararası uygulamalardan elde edilen sonuçlar çeşitli demografik değişkenlere göre analiz edilmekte ve öğrenci grupları arasındaki olası farklılıklar incelenmektedir. Bu kapsamda farklı cinsiyet gruplarındaki öğrencilerin sınav performanslarını karşılaştırmak üzere alt testlere göre doğru cevap sayısı ortalamaları yapılan detaylı incelemede kız öğrencilerin Matematik dışındaki alt testlerde erkek öğrencilerden daha yüksek doğru cevap sayısı ortalamasına sahip olduğu görülmektedir. Yirmi soru bulunan alt testler arasında her iki cinsiyet grubunda da doğru cevap sayısı ortalamasının en düşük olduğu alt testin Matematik olduğu, bu alt testte erkek öğrencilerin doğru cevap sayısı ortalamasının 5,11, kız öğrencilerin doğru cevap sayısı ortalamasının 5,07 olduğu görülmektedir. Kız ve erkek öğrencilerin doğru cevap sayısı açısından en yakın olduğu alt test Matematiktir. Türkçe alt testinin, kız (12,61) ve erkek (10,88) öğrencilerin doğru cevap sayısı ortalamaları arasındaki en yüksek farkın görüldüğü alt test olduğu ve kız öğrencilerin daha yüksek doğru cevap sayısı ortalamasına sahip olduğu belirlenmiştir. Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Yabancı Dil alt testlerinde de kız öğrencilerin daha yüksek doğru cevap sayısı ortalamasına sahip olduğu görülmüştür.

Merkezi sınavın her iki oturumundaki tüm sorulara 565 öğrenci doğru cevap vermiştir

2019 Merkezi Sınava 1.029.555 öğrenci katılmıştır. Merkezi sınavın her iki oturumundaki tüm sorulara 565 öğrenci doğru cevap vermiştir. Bu öğrencilerin 66 farklı ilde bulunduğu belirlenmiştir. Öğrencilerin 2019 Merkezi Sınavda elde ettikleri merkezi sınav puanları dağılımında Ortalaması 298,87 ve standart sapması 78,73 olarak hesaplanan dağılımda öğrencilerin %12,87’si 400-500 puan aralığında bulunmaktadır. Merkezi sınav puanı dağılımında öğrencilerin en yoğun (%46,47) bulunduğu aralığın 200- 300 olduğu görülmektedir.

Sınav Performansı ile Okul Başarı Puanı Arasındaki İlişki

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.