Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istatistik kurumu gündem özeti çin beşiktaş abd Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel recep tayyip erdoğan tüsiad

LYS Sonuçları Bugün Açıklanıyor!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) resmi internet sitesinde yer alan sınav takvimine göre; 2017 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçları bugün açıklanıyor.

Lise son sınıf öğrencileri, iki aşamalı sınav sürecini tamamladı. İlk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girip barajı geçerek LYS’ye girmeye hak kazanan öğrenciler ve velileri için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Bugün LYS sonuçlarının açıklanması ile sınav maratonu yerini üniversite-bölüm tercihi heyecanına bırakacak.

LYS Sonuçları Saat Kaçta Açıklanacak?

Merakla beklenen 2017 LYS sonuçlarının bugün ilan edileceği kesinleşirken, saat kaçta açıklanacağına ilişkin ÖSYM’den bilgilendirme yapılmadı. ÖSYM, 2016 LYS sonuçlarını saat 17.00'dan sonra açıklamıştı. Saat konusunda resmi bir açıklama gelmemesine karşın 2017 LYS sonuçlarının da 17.00'dan sonra açıklanması bekleniyor.

LYS Sonuçları Nereden Öğrenilecek?

LYS 2017 sınav sonuçları ÖSYM'nin sorgulama ekranından öğrenebilecek. LYS 2017 osym.gov.tr sınav sonuçlarını sorgulama ekranından öğrenebilecek.

LYS Sonuçları Nasıl Duyurulacak?

Adaylara sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar, LYS sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmünde sayılacaktır. Sonuçlarda şu bilgiler bulunacaktır:
-LYS testlerindeki doğru ve yanlış cevap sayısı
-YGS puanları ve başarı sıraları
-LYS puanları ve başarı sıraları
-Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP)
-Yerleştirme puanları ve başarı sıraları
Sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanacaktır.

LYS Sonuçlarını ÖSYM’nin sitesinden takip edebilişiniz: https://sonuc.osym.gov.tr
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.