Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın

"LYS’de Puana Göre Değil, Başarı Sırasına Göre Tercih Yapılmalı"

Üniversite tercihlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi veren Açı Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Nurcan Eğribaş, başarı sıralamasının üniversite puanından daha önemli olduğunu dile getirdi.
 
Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) maratonunun ardından Açı Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Nurcan Eğribaş, adaylara tercih konusunda önerilerde bulundu. Tercihlerin detaylı araştırmalar sonrası yapılması gerektiğini söyleyen Eğribaş, meslek seçimindeki kararın yaşam tarzını da etkilediğini vurguladı.

Puandan Çok Başarı Sırası Önemli

Eğribaş, başarı sıralaması dikkate alınarak tercih yapılırsa istenilen bölüm ve okula girme ihtimalinin artacağının altını çizerek “Örneğin tercih edilecek bölüm bir yıl önce son adayını kaçıncı sıradan almış, buna dikkat edilmeli. Bununla birlikte adaylar tercih yapmadan önce üniversiteleri ve olanaklarını iyi araştırmalı” dedi.

Ek Puanla Başvuru

Adayların ek puanla yaptığı başvurularla ilgili bilgi veren Eğribaş, “30 Mart 2012 öncesi meslek liselerine kaydolan öğrenciler 2017 ÖSYS kılavuzunda belirtilen ‘lisedeki alanlarının devamı sayılan alanlarda’ hem 4 yıllık, hem de 2 yıllık programlara ek puanlarıyla başvuru yapabilecekler. Bu tarihten sonra meslek lisesine kaydolanlar ise sadece alanlarının devamı olan 2 yıllık için ek puan kullanabilecekler” şeklinde konuştu.

Puan Türü Değişen Bölümlerde Ne Yapmalı?

Bu sene puan türü değişen ya da yeni açılan bölümlerin olduğunu ve bunların geçen seneye ait puan ve sıralamalarının bulunmadığına dikkat çeken Eğribaş, “Bu bölümler tercih edilirken mutlaka uzmanların tahminleri göz önüne alınmalıdır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.