Öne Çıkanlar diyarbakır Kent Ayyuka azerbaycan istanbul eNBE çin türkiye CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Rino virüs Shu Jueting

Makedonya Cumhurbaşkanı Ivanov YÖK’ü Ziyaret Etti

Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın daveti üzerine YÖK’ü ziyaret etti.

YÖK’ten yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Türkiye’de bulunan Makedonya Cumhurbaşkanı Ivanov, YÖK Başkanı Saraç’ın daveti üzerine bugün YÖK'te düzenlenen "Üçüncü Milenyumda, Yükseköğretime Yönelik Zorluklar, Fırsatlar" konferansına katıldı. Konferans öncesi YÖK Protokol Girişi'nde Ankara Kulübü Derneği Seymenleri Ekibinin Gösterisi ile karşılanan Cumhurbaşkanı Ivanov, Başkanlık Makamı girişinde yer alan YÖK Şeref Defteri'ni imzalamasının ardından Saraç ile iki ülke arasında yükseköğretim alanındaki ilişkileri konuştu.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ’NDE MAKEDON DİLİ VE EDEBİYATI PROGRAMI AÇILIYOR

Konferansta bir konuşma yapan YÖK Başkanı Saraç, Ivanov’un siyaset teorisi ve felsefe üzerine dersler verdiğini söyleyerek Makedon üniversitelerinin yeniden yapılanma sürecinde akademinin, yeni tartışmalar ve yeni yöntemlerle tanışmasında Makedonya Cumhurbaşkanı Ivanov’un büyük bir rol sahibi olduğunu dile getirdi. YÖK'e ilişkin de konuşan Saraç, YÖK’ü yetkilerini paylaşan, dünyada tüm akademik gelişmeleri yakından takip eden ve ülkemizin geleceği için akademiyi sürekli kendisini yenileyen bir yapı kılmaya çalışan bir kurum olarak yeniden tasarladığını söyledi.  Saraç, konuşmasında ayrıca Ankara Üniversitesi’nde lisans düzeyinde eğitim verecek olan Makedon Dili ve Edebiyatı programının karar süreci bu hafta tamamlanacağını duyurdu.

IVANOV: ÜNİVERSİTELERİN SAYISININ ARTIRILMASI YERİNE, BUNLARI ÇOKLU ÜNİVERSİTELERE DÖNÜŞTÜRMEMİZ GEREKMEKTEDİR

Makedonya Cumhurbaşkanı Ivanov ise yaptığı konuşmada, Makedonya ve Türkiye’de yeni nesillerin nasıl bir eğitim almaları gerektiği konusuna ilişkin eski Humboldt modelinin işe yaramadığını ifade ederek, "Üniversitelerin dijital değişimi, 4. sanayi devrimi için kalifiye insanların yetiştirilmesine yardımcı olarak teknoloji parkları aracılığıyla gerçekleştirilen kişileştirilmiş çalışma programları için koşullar meydana getirmiştir. 4. Sanayi devrimi, nesillerin bir araya gelerek yeni bir dünyayı şekillendirebilmelerine imkân verecektir. Üniversitelerin sayısının artırılması yerine, bunları çoklu üniversitelere (multiversities) dönüştürmemiz gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Konferansın ardından Saraç ve Ivanov, Türkiye’de eğitim gören Makedon öğrenciler ile bir araya geldi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.