Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Mektebim Okulları'ndan LYS Değerlendirmesi
Mektebim Okulları fizik, kimya, biyoloji bölümleri başkanları tarafından Lisans Yerleştirme Sınavı fen bilimleri bölümlerine ilişkin değerlendirme yapıldı. Müfredat dışı soru bulunmadığı aktarıldı.

Fizik bölümü sorularına ilişkin olarak Fizik Bölümü Başkanı Demet Ulusoy Petekçi "Bu sene ilk kez açık uçlu sorularla karşılaşan adaylar için fizikte sürat kavramı sorulmuş olup genel anlamda biraz daha bilgiyi sözel olarak sınayan, tüm müfredatı tarayan bir soru dağılımının yapıldığı bir sınav olduğu anlaşılmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Kimya sorularına ilişkin olarak Kimya Bölümü Başkanı Oya Duman"Sınava giren öğrencilerle yapılan görüşmeler sonucunda kimya sorularının geçmiş yıllarla konu dağılımı açısından uyumlu olduğu görülmüştür. Bilgiyi ve yorumu birlikte kullanacakları sorular sorulmuştur. Sınav öğrenciler tarafından geçen yıllara kıyasla biraz daha zor bulunmuştur. Düzenli çalışan öğrencilerin cevaplayacağı sorular sorulmuştur. 
Açık uçlu soru kolaydır. İşlem gerektiren sorular sorulmuştur. Organik kimya sorularının zor olmadığı görülmüştür." dedi.

Biyoloji bölümü ile ilgili olarak Biyoloji Bölümü Başkanı Tülay Göncüoğlu ise "düzenlenen lys biyoloji testi sorularının genel olarak kolay olduğu belirtildi öğrenciler tarafından. Müfredat dışı bir soru yoktur. Sorular beklenildiği gibi daha çok sistemlerden gelmiştir. Diğer sorular ise YGS konuları ağırlıklıdır. Sistem soruları bilgiye dayalı olduğundan çalışan öğrenciler kolaylıkla yapmışlardır. Bu yıl da biyoloji de sürpriz yapılamadı ve kolay bir testle karşılaştı öğrenciler." şeklinde değerlendirmelerde bulundu.





 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.