Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

Milli Eğitim Bakanı: 95 Bin 244 Adet Denklik Belgesi Düzenlendi

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ocak 2002-Kasım 2017 tarihleri arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ile yabancı uyruklular olmak üzere toplam 95 bin 244 adet denklik belgesinin düzenlendiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in  yurt dışında üniversite eğitimi alan öğrencilere ilişkin soru önergesini Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından alınan konuya ilişkin yazı ile yanıtladı.

Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup yurtdışında eğitim alan kişilere ait verilerin, eğitim alınan ülkelerdeki elçilikler bünyesinde bulunan eğitim müşavirliklerinde mevcut olduğunu, çeşitli ülkelerde yükseköğrenim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan öğrencilerin sorunlarının ve taleplerinin eğitim müşavirliklerince değerlendirildiğini belirtti.

Yurtdışına gitmek isteyen öğrencilerin kurullarından izin alma veya belge ibraz etme gibi zorunluluklarının bulunmadığını, söz konusu öğrencilere ilişkin de bir kayıt bulunmadığını, ancak eğitimini tamamlayarak yurtdışından ülkeye dönen ve diplomalarına denklik işlemi yaptıran kişilere ait verilerin tutulduğunu kaydeden Yılmaz, Ocak 2002-Kasım 2017 tarihleri arasında kurullarınca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ile yabancı uyruklular olmak üzere toplam 95 bin 244 adet denklik belgesinin düzenlendiğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.