Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

Minik Cerrahlar Ameliyat Robotunda

Hacettepe Ayser ve İhsan Doğramacı Anaokulu 5-6 yaş grubu öğrencileri, robotik cerrahi ameliyatlarında kullanılan "da Vinci" robotunu keşfetti.

Hacettepe Ayser ve İhsan Doğramacı Anaokulu öğrencileri, robotik cerrahi ameliyatlarında kullanılan "da Vinci" robotuyla İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi’nde tanıştırılarak sağlık ve teknoloji alanında bilgilendirildi. Çocuklar, uzman hekimlerin gözetiminde gerçek ameliyat robotunun kontrol ünitesi olan konsola oturarak maket üzerinde robotu kullandı. Robotik cerrahiyi keşfeden anaokulu öğrencileri, eğlenerek öğrenmenin keyfini çıkardı.

Öğrencileri ameliyat robotuyla tanıştıran Hacettepe Üniversitesi Üroloji bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Güdeloğlu, teknolojinin gelişmesiyle birlikte ameliyatlarda robotik cerrahinin ön plana çıktığını belirterek şunları söyledi: “Bu etkinliği anaokulu çağındaki öğrencilerin, sağlık alanında en yüksek teknolojiyle tanışmasını sağlayıp ilgi ve meraklarını arttırmak amacıyla düzenledik. Çocuklar çok meraklı ve çok hızlı kavrıyorlar. Gelecekte bu çocuklar arasında yetişecek olan mühendis ve doktorlarımızın, ileride bize bu robotun benzerini inşa edeceklerini umuyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.