Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener vakıfbank galatasaray ak parti ankara chp Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar EMİNE ERDOĞAN tsk

Öğretici: Öğretmenlik Programları Kontenjanlarını Artırmamak Yetmez,  Kontenjanlar Azaltılmalı!

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, "Daha önce de ifade ettiğimiz gibi yüzbinlerce mezun olmuş atama bekleyen öğretmen var iken öğretmenlik programlarının kontenjanlarını artırmamak yetmez, kontenjanlar düşürülmelidir. Hali hazırda 300 bin olan öğretmenlik programları başarı sıralaması kademeli olarak 100 bine düşürülmelidir." dedi. 

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, YÖK Danışma Kurulu toplantısı ardından alınan kararlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretic'nin açıklamaları şöyle:

"Yükseköğretim Eğitim Programları Danışma Kurulu toplantısı gerçekleştirilerek 2020 yılı kontenjanlarına ilişkin doluluk oranlarının durumu değerlendirilmiştir.

Alınan kararlara baktığımızda başta öğretmenlik programları olmak üzere, mühendislik ve sağlık alanında kurulan fakülte ve programlarda kontenjanların artırılması ve bazı alanlarda kontenjanların düşürülmesi kararı alınmıştır.

Daha önce de ifade ettiğimiz gibi yüzbinlerce mezun olmuş atama bekleyen öğretmen var iken öğretmenlik programlarının kontenjanlarını artırmamak yetmez, kontenjanlar düşürülmelidir.

Hali hazırda 300 bin olan öğretmenlik programları başarı sıralaması kademeli olarak 100 bine düşürülmelidir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.