Öne Çıkanlar kosgeb çin Alkın Kalkavan Alpay Karadağ Kulp ege ihracatçı birlikleri çukurova belediyesi medicana Goggle fransa pkk Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva

“Öğretmen Maaşları Yıllar İçerisinde Asgari Ücrete Daha Da Yaklaşmaktadır”

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, "80 bin ücretli öğretmen asgari ücretin altında çalışırken bir milyon öğretmen ise yoksulluk sınırının altında ücret almakta, altı aylık dönemlerle yüzde3 ‘lük zamlara mahkum edilmektedir. Yoksulluk sınırının üzerinde olması gereken öğretmen maaşları yıllar içerisinde asgari ücrete daha da yaklaşmaktadır." dedi. 

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici 2021 yılında uygulanacak asgari ücretin açıklanmasına ilişkin sasyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Öğretici'nin açıklamalır şu şekilde:

"Bugün açıklanan asgari ücret belirleme toplantısında konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal H. Bakanı sayın Zehra Zümrüt SELÇUK ‘ özünde bir sosyal koruma ücreti olan #asgariücret, çalışma hayatındaki ücret politikalarının en alt sınırını ifade etmektedir’ ifadelerini kullanmıştır.

Asgari ücretin altında bir kişiyi çalıştırmak suç iken MEB eliyle yaklaşık 80 bin ücretli öğretmenin asgari ücret altında çalıştırıldığını hatırlatalım. Asgari ücret altında çalıştırılan ücretli öğretmenlik son bulmalı, bu açıklar kadrolu atamalar ile kapatılmalıdır.

TÜRK-İŞ’in 2020 Kasım ayı araştırması göre “Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı” olan açlık sınırının 2.516,67 TL olduğu bir dönemde.

asgari ücretin 2825,90 TL olarak belirlenmesi bu ailenin beslenme haricinde (kira, elektrik, doğalgaz, su, eğitim gideri vb) bir harcamasının görülmediği anlamına gelmektedir.

80 bin ücretli öğretmen asgari ücretin altında çalışırken bir milyon öğretmen ise yoksulluk sınırının altında ücret almakta, altı aylık dönemlerle %3 ‘lük zamlara mahkum edilmektedir. Yoksulluk sınırının üzerinde olması gereken öğretmen maaşları yıllar içerisinde asgari ücrete daha da yaklaşmaktadır.

Başta öğretmenlerimiz olmak üzere tüm kamu çalışanları toplu sözleşmede enflasyon altında artışlar alan yetkili konfederasyona bağlı sendikalara üyeliklerini gözden geçirmelidir.

5 dönemdir toplu sözleşme masasına yetkili olarak oturan ETKİSİZ sendikalar masadan kaldırılmadan, toplu sözleşme masasından farklı sonuçlar beklemek hayal kırıklığından başka bir şey olmayacaktır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.