Öne Çıkanlar gündem özeti Afrin Hakkari çin pkk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik ak parti Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

Okul Sütüne Devam

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca ortaklaşa yürütülen Okul Sütü Programı 2016-2017 yılının ikinci döneminde de devam edecek.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında, Okul Sütü Programı Uygulama Tebliği yayımlandı. Buna göre, 2016-2017 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde, bağımsız anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine pazartesi, çarşamba ve cuma günlerinde, haftada üç gün süreyle 200 ml ambalajlı, yağlı, sade UHT içme sütü dağıtılacak.

Özel öğretim kurumları ise, programa eşdeğer süt veya süt ürünü tüketilmesini sağlamaları halinde, velinin görüşü esas alınarak kurum yönetiminin kararı doğrultusunda programın kapsamı dışında tutulacak.

Sütün Önemini Vurgulayan Eğitim Programları Düzenlenecek

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca program başlamadan önce ailelere süt içimi sonrasında oluşabilecek basit rahatsızlıklar ve bulguların anlatıldığı, bu bulguların büyük bir bölümünün geçici ve hafif olduğunun belirtildiği, sütün öneminin vurgulandığı eğitim programları düzenlenecek.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.