ÖSYM 2018 YKS Kılavuzunu Yayımladı: 7-14 Ağustos’ta Tercihler Yapılacak

2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih işlemleri, 7 Ağustos 2018 tarihinde başlayacak. Adaylar tercihlerini, 7-14 Ağustos 2018 tarihleri arasında, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak yapabilecek.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2018 YSK Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlandı. Buna göre, 2018-YKS tercih işlemleri, 7 Ağustos 2018 tarihinde başlayacak. Adaylar tercihlerini, 7-14 Ağustos 2018 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapabilecek. Tercih işlemleri, 14 Ağustos 2018 tarihinde saat 23.59’da sona erecek.

 Başvuru Merkezlerinden Tercih İşlemi Yapılmayacak

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacak. ÖSYM açıklamasında tercih işlemlerinin ekrandaki uyarılara göre sonlandırılması gerektiğine dikkat çekerek, başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacağını belirtti. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak.

T.C. Kimlik Ve Şifre Uyarısı

ÖSYM, adayların kişisel bilgi niteliğindeki T.C. kimlik numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle korumaları ve kimseyle paylaşmamaları noktasında da uyararak, kimlik numarasının ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkaları ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerden adayın kendisinin sorumlu olacağını belirtti.

Anahtar Kelimeler:
ösymTercihYKS
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.