Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Özel Öğrencilik Kayıtları Başladı

Yükseköğretim Kurulu, kapatılan vakıf üniversitelerinin öğrencilerinin, özel öğrencilik statüsünde diğer yükseköğretim kurumlarına yapacakları başvuruların 26-29 Eylül tarihleri arasında alınacağını duyurdu.

YÖK, 667 Sayılı KHK ile kapatılan Vakıf üniversitelerinin öğrencilerinin, başka üniversiteleri “özel öğrenci” olarak yapacakları başvurular hakkında açıklama yayımladı. Diğer Yükseköğretim Kurumlarına yapılacak başvuruların 26 Eylül-29 Eylül tarihleri arasında alınacağının belirtildiği açıklamada, “3 Ekim 2016 Pazartesi günü Koordinatör Üniversite veya ilgili yükseköğretim kurumları tarafından ilan edilecektir. Öğrenciler özel öğrenci olabilmek için sadece bir yükseköğretim kurumuna başvuru yapabilecektir. Öğrencilerin özel öğrencilik için başvurularında kayıt belgelerini ibraz etmeleri yeterlidir” denildi.

Bursluluk ve Ücret Durumu Devam Edecek

Öğrencinin yerleştirildiği üniversitelerde de bursluluk ve ücret durumunun devam edeceği kaydedilirken, “Özel öğrenci olarak devam ettiği kuruma bir ödeme yapmayacak ve bu üniversitelere ödemeler, YÖK’ün belirleyeceği usul ve esaslar kapsamında iki yükseköğretim kurumu arasında gerçekleştirilecektir” ifadeleri kullanıldı. Özel öğrencilik şartlarına ilişkin açıklamanın detayları YÖK’ün internet adresinde yayımlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.