Öne Çıkanlar gündem özeti cumhurbaşkanı erdoğan terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Koronavirüs kılıçdaroğlu Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tüik

"PAGEV Plastik Mükemmeliyet Merkezi Projesini Sonuna Kadar Destekliyoruz"

PAGEV, 10 milyon tonluk üretim kapasitesiyle Avrupa’nın en büyük ikinci dünyanın en büyük altıncı plastik üreticisi konumunda bulunan Türkiye plastik sektörünü liderliğe taşıyacak PAGEV Plastik Mükemmeliyet Merkezi’nin temelini attı. Sektörün katma değerli üretimini artırırken ithalatını azaltacak 70 milyon liralık yatırım bedeline sahip dev projenin temel atma töreni PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu ev sahipliğinde Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk ve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Temel atma töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk; “PAGEV Plastik Mükemmeliyet Merkezi’ne baktığımızda sanayisinden eğitimine tam bir ekosistem görüyoruz. Bina, altyapı hepsi gerekli şeyler ancak bir kurumu kurum yapan insanlardır. Hele de bu bir eğitim kurumuysa. Bu yüzden bu gibi altyapı-üstyapı çalışmasını destekliyoruz ancak en çok da üniversite, meslek okulu, sanayici, öğrenci ve öğretmen ekosistemi ve bunun yaratacağı sinerji sebebiyle PAGEV Plastik Mükemmeliyet Merkezi projesini sonuna kadar destekliyoruz. Bu tarz projeler sayesinde dış ticaret açığımız azalacak ve katma değerli üretimimiz artacak. Ayrıca bu projelerin gönül işi olduğuna inanıyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkürler.” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
Pagev
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.