Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan ClinicExpert Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal

Prof.Dr. Haluk Kabaalioğlu, Yeditepe Üniversitesinden Ayrıldı

2002 yılından bu yana Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı görevinde bulunan Prof.Dr. Haluk Kabaalioğlu  Yeditepe Üniversitesinden ayrıldı.Yeditepe Üniversitesi kurucusu Bedrettin Dalan, “Onbeş yıl hukuk fakültesi dekanlığı önemli bir rekor teşkil etmektedir” dedi. 

Prof.Dr. Haluk Kabaalioğlu Kimdir?

Daha önce  dokuz yıl Marmara Üniversitesi AB Enstitüsü kurucu müdürlüğü yapan Kabaalioğlu, dört yıl süreyle Türkiye’nin AB nezdinde Daimi Temsilciliğinde hukuk müşavirliği, KKTC de bir dönem rektörlük, dört yıl İstanbul Sanayi Odası Genel Sekreterliği görevlerinde bulunmuştu.
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirip önce New York’da Columbia ve sonra Brüksel Üniversitelerinden yüksek  lisans diplomaları  alan Kabaalioğlu,  bir yıl süreyle Pennsylvania Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mali Kurumlar ve Sermaye Piyasası Hukuku merkezinde konuk araştırmacı olmuştur.  Virginia Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde  bir yıl Fulbright profesörü olan Kabaalioğlu,  bir yıl da Floransa Avrupa Üniversite Enstitüsü’nde  çalışmıştır.
Yurt dışında 60 dan fazla üniversitede ders ve konferanslar veren Kabaalioğlu, ABD de SEALS  Hukuk Fakülteleri Birliği Uluslararası Komisyonu üyesi seçilmiş, 2009-2015 yılları arasında  Avrupa Hukuk Fakülteleri Birliği  (ELFA) Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Son üç yıl üst üste AALS Amerikan Hukuk Fakülteleri Birliği  yıllık genel kurul toplantılarına konuşmacı olarak davet edilen Kabaalioğlu, halen başkan yardımcısı olduğu IKV de (İktisadi Kalkınma Vakfı) yedi yıl süreyle başkanlık yapmıştır.  
Avrupa’da 92 Hukuk Fakültesi ile Erasmus Anlaşması imzalayan Kabaalioğlu, Rusya’da Moskova, Ivanova, Samara ve Kazan Üniversiteleri, Çin’de Nankei, Beijing Foreign Studies, Renmin ve Schenzen’de Peking University Transnational Law School ile işbirliği anlaşmaları yaptı. Yeditepe Üniversitesinde Konfüçyüs Enstitüsü kurulmasını sağladı. Yeditepe Hukuk Fakültesi mezunları başta  Harvard, Columbia, Stanford, Duke üniversiteleri, Washington College of Law, Loyola gibi üniversitelerde yüksek lisans yaptı. Önemli bir bölümü New York Barosu sınavlarını kazanarak  bu ülkede avukatlık yapmak olanağını kazandılar. Son 12 yıldır Yeditepe Hukuk öğrencileri için Washington College of Law da bir aylık yaz okulları düzenlendi. 
Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticari Tahkim, Rekabet Hukuku gibi bir çok ders Amerikalı hukuk profesörleri tarafından ingilizce verildiğinden büyük hukuk büroları Yeditepe Hukuk mezunlarını tercih ediyor. Avrupa Adalet Divanı’ında on yıl yargıçlık yapan ve ünlü Microsoft davasının raportör yargıçı olan Prof.Dr. Vilenas Vadapalas üç yıl Yeditepe’de Rekabet Hukuku dersleri verdi. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.