Öne Çıkanlar istanbul galatasaray myk EMİNE ERDOĞAN cumhurbaşkanı Kuşadası Belediyesi Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha ak parti yasama Koç Holdingin 2023 yılı net karı dinlenme tesisleri suriye

Rektör Atamaları Esasları Belirlendi

Rektör olabilmek için gerekli şartların 3 kez değişmesinin ardından, yapılacak rektör atamalarında izlenecek usul ve esaslar Cumhurbaşkanı kararıyla belirlendi.

Devlet ve vakıf üniversiteleri ile ileri teknoloji enstitülerine rektör olmak isteyen rektör adaylarının başvurularına ilişkin usul ve esaslar Cumhurbaşkanı kararıyla belirlendi. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan karara göre, rektörlük süresi dolmadan 30 gün önce, rektörlük süresi dolmadan görevin herhangi bir sebeple sona ermesi ya da adaylık sürecinin yenilenmesi halinde 5 gün önce Yükseköğretim Kurulu’nca (YÖK) rektör adaylığı duyurusu yapılacak. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve kanunla belirlenen şartları taşıyan adaylar duyuruda bildirilen tarih aralığında başvuruda bulunacak. Devlet Üniversitesi veya ileri teknoloji enstitüsü rektör adayları adaylık şartlarını taşıdıklarını gösterir belge ve özgeçmişlerini bir dilekçe ile YÖK Başkanlığı’na sunacak. Vakıf üniversitesi rektör adayları adaylık şartlarını taşıdıklarını gösterir belge, özgeçmişleri ve bir dilekçe ile mütevelli heyetine başvuruda bulunacak. Mütevelli heyeti, teklif ettiği rektör adayını ilgili belgelerle Cumhurbaşkanlığı’na sunulmak üzere YÖK’e gönderecek.

CUMHURBAŞKANI SÜRECİN YENİLENMESİNİ İSTEYEBİLECEK

YÖK, rektör adayları hakkında şartları taşıyıp taşımadıkları, lisans ve lisans üstü eğitimleri, akademik unvanları aldıkları tarihler, bulundukları görev ve deneyimler, sicil ve disiplin dosyaları yönlerinden düzenlediği raporu ve ayrıca oluşturulacak performans raporunu Cumhurbaşkanlığı’na sunacak. Cumhurbaşkanı adaylar arasından birini rektör olarak atayacak ya da başvuru süresinin tekrarlamasını isteyecek.

Anahtar Kelimeler:
Rektör
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.