Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan

Sabancı Üniversitesi 2244 Sanayi Doktora Programı Başvuruları Başladı

Sabancı Üniversitesi'nde Türkiye’nin lider firmaları işbirliğinde yürütülecek olan 2244 Sanayi Doktora Programı başvuruları başladı!

Program adaylarına ayda 4500 TL burs ve mezuniyet sonrası 3 yıl istihdam garantisi sunuyor. Program dâhilinde adaylar; Bilgisayar Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Nano Mühendislik, Mekatronik Mühendisliği, Moleküler Biyoloji, Genetik ve Biyomühendislik, Siber Güvenlik, Üretim Mühendisliği alanlarında doktora yapabilecek. Son başvuru tarihi: 12 Nisan 2019

TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı Nedir?

TÜBİTAK’ın ülkemizin öncelikli alanlarında sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının üniversite-sanayi işbirliği ile yetiştirilmesine yönelik başlattığı “Sanayi Doktora Programı’nın sonuçları 20 Kasım 2018 tarihinde belli oldu. Sabancı Üniversitesi, TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı’nda 19 firma ile çıktığı yolda tüm başvuruları desteklenerek büyük başarı elde etti.

TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal tarafından önemi her alanda vurgulanan ve 2018 yılında ilk kez açılan Sanayi Doktora Programının başvuru süreci, Araştırma ve Lisansüstü Politikalar (ALP) Direktörlüğü’nün altında yer alan Sanayi İşbirlikleri ve Lisanslama Ofisi (İLO) tarafından yönetildi.

Arçelik, Axolotlbio, Bimsa, Brisa, Farplas, Ford-Otosan, Hayat Kimya, Hayriya, İlko İlaç, Huawei, Keas, Kordsa, Netaş, Roketsan, TEI, Temsa, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş., TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş., VSY Biyoteknoloji firmaları ile ortak olarak yürütülecek projelerde, ağırlıklı olarak Sabancı Üniversitesi Tümleştirilmiş Üretim Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (SU-IMC), Veri Analitiği Araştırma ve Uygulama Merkezi (VERİM) ile Bilgisayar Bilimleri, Malzeme Bilimleri ve Yaşam Bilimleri alanlarındaki üstün araştırma çalışmaları ile SUNUM'un sunduğu altyapı ve bilimsel destek kullanılacak.

TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı Kapsamında 80 Doktora Öğrencisine Burs İmkanı

TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı kapsamında kabul edilen başvurular ile doktora seviyesinde toplam 80 öğrenciye burs verilecek, anlaşmalı firmalarda bu öğrencilerin istihdam edilmesini sağlanacak ve akabinde maaş desteği verilecektir.

Program kapsamında öğrencilere sunulan imkanlar:

-Doktora öğrencilerine ayda 4500 TL burs,

-Doktora tezlerinin firma ihtiyaçları gözetilerek hazırlanması, dolayısıyla sanayi iş birliği projelerinin oluşmasını sağlayacak yapı,

- Mezuniyet sonrası firmalar ile istihdam anlaşması kapsamında öğrencilerin vakit kaybetmeden işe girebilmesi,

-İstihdam edilen öğrencilerinin maaşının büyük bir kısmının hibe olarak TÜBİTAK tarafından verilmesi,

-Üniversitemizde yer alan doktora ekosisteminin geliştirilmesini sağlayacak yapı ve benzeri avantajlar firma ve öğrencilere sağlanacaktır.

Anahtar Kelimeler:
Sabancı üniversitesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.