Öne Çıkanlar diyarbakır azerbaycan istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu Funda Arar milli güvenlik kurulu çukurova belediye başkanı soner çetin

Sabancı Üniversitesi FT Sıralamasında Türkiye’nin Birincisi

Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi FT sıralamasında Avrupa’nın en iyileri arasında yer aldı. 

Sabancı Yönetim Bilimleri Fakültesi, son üç yılda Financial Times Avrupa’nın En İyi İşletme Okulları ortalamasında yine Türkiye’de birinci olarak değerlendirilerek başarısını sürdürüyor.

Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi, dünyanın en prestijli üniversite ve program sıralama kuruluşları arasında yer alan Financial Times’ın “Avrupa’nın En İyi İşletme Okulları Sıralaması”na 69. sıradan girerek Türkiye’den ilk sırada yer alan İşletme Okulu oldu.

Sabancı Yönetim Bilimleri Fakültesi Executive MBA Programı da ayrıca Financial Times, Executive MBA programlarının 2019 dünya değerlendirmelerinde dünyada 94., Avrupa’da 42. Sırada yer alıyor.

Sabancı Yönetim Bilimleri Fakültesi’nin Türkiye’den 1. sırada girdiği ve bu yıl 16.sı yapılan Financial Times değerlendirmeleri, 5 ana program sıralamasının birleştirilmiş performanslarına dayanan bileşik bir sıralamadır: MBA, Executive MBA, Yönetim Yüksek Lisans ve 2 özel eğitim programı sıralamalarına bakılıyor.

Sıralama okulların kalitesini ve programların kapsamını ölçüyor. Değerlendirmede; Yönetim Bilimleri Fakültesi mezunlarının maaşı ve maaş artışı, özel eğitim programlarındaki açık eğitimler, kuruma özel programlar, kadın öğretim üyesi yüzdesi, uluslararası öğretim üyesi yüzdesi ve doktoralı öğretim üyelerinin yüzdesi baz alınıyor.

Tüm bu kriterlerde başarıyla değerlendirilen Sabancı Yönetim Bilimleri Fakültesi’nin Dekanı Prof. Dr. Nihat Kasap “Fakültemizin Türkiye’den 1.sırada, Executive MBA programımızın ise dünyanın en iyileri arasında yer almasından gurur duyuyoruz. Dünyanın en prestijli sıralamalarından Financial Times sıralamalarında Fakültemizin eğitim verdiğimiz tüm programları da içeren başarısı, ayrıca Executive MBA programımızın dünya sıralaması ve Yönetici Geliştirme Birimi’mizin “Kuruma Özel Program Sıralaması”nda Türkiye’den yer alan tek program olması, birden fazla değerlendirmede varlığımızı göstererek okulumuzun eğitim ve araştırma kalitesinin uluslararası boyuttaki başarısını tekrar ispatlamıştır” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Financial Tımes
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.