Sabancı Üniversitesi’nde Rektör Değişimi

Sabancı Üniversitesi’nin rektörlük değişimi gerçekleşirken, Sabancı Üniversitesi’nin rektörlüğünü yürüten Prof. Dr. Ayşe Kadıoğlu, görevi Prof. Dr. Hasan Mandal’a devretti.


Sabancı Üniversitesi’nin kurucu kadroları arasında yer alan Ayşe Kadıoğlu 20 yıldır Sabancı Üniversitesi’nde öğretim üyeliği, Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi (SSBF) Dekanlığı ve son olarak Rektörlük görevlerinde bulundu. Ayşe Kadıoğlu’nun SSBF Öğretim Üyesi olarak Sabancı Üniversitesi’nde ve aynı zamanda Harvard Üniversitesi Center for European Studies’de çalışmalarına devam edeceği açıklandı.


“GELDİĞİMİZ YER BAŞARILI BİR YER AMA DAHA İLERİLERE GİDECEĞİZ”
Sabancı Üniversitesi Rektör vekili Ayşe Kadıoğlu, rektörlük görevini Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı’nın ev sahipliğinde düzenlenen törenle Hasan Mandal’a teslim etti. Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, törendeki konuşmasında rektörlük seçim süreci hakkında bilgi verere, bu sürece destek veren tüm akademik ve idari kadroya teşekkür etti. Sabancı “Yeni bir dönem başlıyor. Hep beraber, yeni bir etap koşacağız.Sizlerle beraber genç ve başarılı bir üniversite kurduk. Geldiğimiz yer başarılı bir yer. Ama başarı, hareketli bir hedeftir. Daha ilerilere gideceğiz.  Birlikte yarattık ve birlikte geliştireceğiz.Süreçlerimizde geleneklerin önemli bir yeri var.  Daha 20 yaşımıza yeni giriyoruz. 2019 yılında eğitime başlamamızın 20. yılını dolduracağız. Bu dönemi yaşayanlara bu geleneği oluşturmamız için önemli roller düşüyor. Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti olarak ciddiye aldığımız bir uygulamamız var. Rektör arama ve seçme sürecimiz. Bu süreci aynen yaşadık ve Hasan Mandal da bu şekilde seçildi”dedi.  


“GÜLER SABANCI BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ”
Sabancı Üniversitesini Sabancı Üniversitesi yapan şeyin beraberlik ve birlik,  kurumu, üniversiteyi önde ve öncelikli tutan yaklaşım olduğunu belirten Güler Sabancı şunları söyledi:
“Yeni bir üniversiteyiz ama görüyorsunuzki birlikte daha güçlüyüz.Ayşe Hocama çok teşekkür ediyorum.Ayşe Kadıoğlu’na üniversitemiz adına, üniversitemizin kurumsallaşması adına, kimliğin kendini koruması adına gösterdiği fedakarlık ve başarılı rektörlük süreci için özel şükranım var. Değerli bilim insanı Hasan Mandal’a da tekrar aramıza hoş geldiniz diyorum. Bizim için onun bugün burada olması,  tekrar yuvamıza geri dönmesi anlamı taşır. Hasan Beye hoş geldiniz derken Sabancı Üniversitesi için bu yeni dönemde yeni ve öncü zirvelere ulaşacağımıza, yeni yarışları beraber kazanacağımıza inanıyorum.  Dünya için parlak yeni nesiller yetiştireceğimiz yeni bir döneme başladığımıza inanıyorum. Hepimize hayırlı uğurlu olsun, yolumuz açık olsun”.


“İYİ İŞLERLE ŞAŞIRMAYA VE ŞAŞIRTMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Rektör Vekili olarak görev yaptığı dönemde birlikte çalıştığı yöneticilerden çok şey öğrendiğini söyleyen Ayşe Kadıoğlu, ilk olarak samimiyetin, açıklığın her sorunu çözmenin anahtarı olduğunu öğrendiğini ve bu konuda Kurucu Mütevelli Heyet Başkanı Güler Sabancı’yı izlemenin kendisi için çok önemli bir deneyim olduğunun altını çizdi. Bir soruna samimiyetle ve en temel soruları sorarak yaklaşmanın da ne kadar önemli olduğunu öğrendiğini ifade eden Prof. Kadıoğlu, Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyetinin kendisine hep güvendiğini hissettirdiğini vurguladı. Ayşe Kadıoğlu “Mütevelli Heyeti Onursal Başkanımız rahmetli Sakıp Sabancı, Sabancı Üniversitesi’nin diğer tüm Sabancı kuruluşlarını taçlandıracağını söylemişti. Gerçekten de bir taç gibi görüldüğümüzü, üzerimize titrendiğini yakından gördüm. Bunu gördükçe kendimi daha da sorumlu hissettim”dedi.


“TEMEL VARLIK NEDENİ BİLGİ ÜRETMEK VE YAYGINLAŞTIRMAK”
Ayşe Kadıoğlu konuşmasında törene katılan Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyelerine de seslenerek; “Akademisyen arkadaşlarım, üniversitenin temel varlık nedeni sizlerin bilgi üretmeniz ve bilgiyi yaygınlaştırmanızdır. Bunlar özgür bir ortam olmadan yapılabilecek işler değil. Üniversitemizin bu konuda sağlam bir temeli olduğu, daha ilk yıllarında Akademik Özgürlükler Metni hazırlaması ve bunu dünyaya web sitesinden duyurmasından dolayı zaten bellidir. Bu yükümlülük/sorumluluk çok önemlidir.Biz üniversitede yaptığımız işler ile şaşırmaya ve şaşırtmaya devam etmeliyiz. Sabancı Üniversitesi olarak zor zamanlarda bile yaptığımız işi iyi yaparak kendimizi ve dünyayı şaşırtmaya devam edeceğiz, buna şüphem yok. Yolumuz açık olsun”diye konuştu.


“TÜM ENTELEKTÜEL VARLIKLARIMIZ YÜKSEK STANDARTLARDADIR”
Törende söz alan  yeni rektor Prof. Dr. Hasan Mandal, ise konuşmasında   Sabancı Üniversitesi’nin  insan kaynağı, altyapı ve paydaşlarından oluşan tüm entelektüel varlıklarının uluslararası rekabet gücü yüksek standartlarda olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:  “2017-2022 yıllarını kapsayan stratejik planımızı, performans göstergelerimizi belirleyerek her birimize düşen sorumluluklarımız bazında izleyecek, değerlendirecek ve sürekli gelişim odağı ile daha da iyileştireceğiz ve geliştireceğiz. Bunun için de önceliğimiz, kurumsal şeffaf bir yapı içerisinde öğrencilerimize, öğretim üyelerimize, araştırmacılarımıza, idari personelimize, iç ve dış kurullarımıza ve tüm dış paydaşlarımıza karşı şeffaflık ilkesine bağlı hareket etmek ve bunu sağlamak için ihtiyaç duyulan tüm yapısal süreçleri gerçekleştirmek olacaktır”dedi.
Prof.Dr. mandal,Sabancı Üniversitesi’nin hedeflerini ise “Yüksek nitelikli insan kaynağını çekmek ve korumak,Üniversitenin finansal sürekliliğini sağlamak,yenilikçilik ve girişimcilikteki liderliğimizi sürdürmek ve uluslararasılaşma düzeyimizi geliştirmektir”başlıklarıylaözetledi.


PROF. DR. HASAN MANDAL KİMDİR?
1965 yılında Eskişehir'de doğan Hasan Mandal, 1987 yılında ODTÜ, Metalurji Mühendisliği Bölümü’nden Lisans derecesini “Şeref Öğrencisi” olarak aldı. 1992’de İngiltere Newcastle Üniversitesi’nden Doktora unvanını aldı. Prof. Dr. Hasan Mandal 1994 yılında Anadolu Üniversitesi, Seramik Mühendisliği Bölümünde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. 1996’da Doçent, 2001’de Profesör unvanını aldı. Prof. Mandal’ın 70’i SCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış 140’ın üzerinde eseri ve ayrıca uluslararası kapsamda 6 adet patenti bulunuyor. TÜBİTAK Bilim Ödülü de olmak üzere ulusal ve uluslararası düzeyde farklı ödüllere layık görülen Prof. Mandal, aynı zamanda Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), Dünya Seramik Akademisi (WAC) ve Avrupa Akademisi (Academia Europaea) üyesi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.